Kubbealtı Türk Müziği İcra Topluluğu ilk konserini verdi

Kendilerine Türk Mûsıkîsi’ni yaymak, yaşatmak gibi bir hedef belirleyen, öncülüğünü Tuncay Sevgen’in yaptığı Kubbealtı Türk Müziği İcra Topluluğu ilk konserini verdi. Geçtiğimiz yılın Ekim ayı başlarında kurulan topluluğun TRT Ankara Radyosu TSM Müdürü, şef Cemile Karabulut’un yönetiminde gerçekleşen konserinde sunuculuğu TRT’nin başarılı spikerlerinden Derya Kaya yaptı. “Ömürlük Şarkılar” teması ile gerçekleşen konser Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde verildi. Tuncay Sevgen yaptığı konuşmada kendilerine destek olan TRT Ankara Radyosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Türkiye Demirçelik Müstahsilleri Birliği’ne teşekkür etti. Şef Cemile Karabulut ise Ankara’da çok sayıda koro olduğunu, repertuarların aynı şarkılardan seçildiğini dile getirerek, “Biz bu konserimizde farkındalık yaratmak istedik, beğeneceğinizi umut ettiğimiz sıklıkla icra edilmeyen eserler seçtik, bu düşüncemizi ilerideki çalışmalarımızda da sürdüreceğiz” dedi.

Konser sırasında topluluğa verdiği destek için hocaların hocası şef Fevzi Demirkol’a bir çiçek sunuldu. Şef Cemile Karabulut iki şarkı ile konseri renklendirirken, Deya Kaya da Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun ünlü şiir “Karadut”u seslendirdi.

Storm Large Türk hayranları için söylüyor

5 yaşındayken şarkı söylemeye başlayan, Pink Martini ile sahne aldığı konserlerdeki sıcak ve samimi kişiliğiyle Türk dinleyicisinin kalbine taht kuran Storm Large, kendine has renkli yorumu ve masalsı performansı ile ilk solo konseri için İş Sanat’ta dinleyicileriyle buluşuyor. Otobiyografik müzikal “Crazy Enough: A Memoir” ile 17 hafta kapalı gişe oynayan, yer aldığı kabare prodüksiyonları, Oregon Senfoni ile verdiği kapalı gişe konserler ve 2013’te Detroit Senfoni ile yaptığı Carnegie Hall performanslarıyla kariyerinde zirveye çıkan sanatçı, son stüdyo albümü “La Bonheure” ile American Songbook klasikleri, Broadway’in en gözde aşk şarkıları ve rock müziğin en güzel klasiklerini yorumluyor. Storm Large 20 Mart 2016 Pazar (yarın) İş Sanat’taki ilk solo konseriyle İstanbul’lu hayranları için söyleyecek. Konserin başlama saati 20.00. Storm Large

Profesyonel müzikal kariyerine 90’lı yıllarda San Francisco kulüplerine şarkı söyleyerek başlayan Amerikalı sanatçı 2006 yılında katıldığı CBS tarafından gerçekleştirilen Rock Star Supernova yarışmasında finale kalarak adını daha geniş kitlelere duyurmaya başladı. 2009 yılında hazırlanan otobiyografik müzikal “Crazy Enough: A Memoir” Portland Center Stage sahnesinde 17 hafta kapalı gişe kalarak yeni bir başarıya imza attı. Müzikal aynı zamanda 2012 Kasım ayında da kitap olarak piyasaya çıktı. Şarkıcılığının yanında kendisini müzisyen, oyuncu, oyun yazarı ve yazar olarak tanımlayan çok yönlü sanatçı 2011 yılında Washington DC’deki Kennedy Center’da konuk sanatçı olarak katıldığı Pink Martini konserleri, ‘Get Happy’ albüm kayıtları ve sonrasında Pink Martini turneleri ile uluslararası ününü pekiştirdi. Kabere prodüksiyonları, Oregon Senfoni ile verdiği kapalı gişe konserler ve 2013’te Detroit Senfoni ile yaptığı Carnegie Hall performanslarıyla kariyerinde zirveye çıkan şarkıcı Müzikal işbirliklerini Grammy ödüllü k.d. lang, piyanist Kirill Gerstein, punk rock sanatçısı John Doe ve şarkıcı/şarkı yazarı Rufus Wainwright gibi isimlerle sürdürmeye devam ediyor. Birçok albümde konuk sanatçı olarak yer alan Storm Large, kariyerine şu ana kadar 7 albüm sığdırdı. Son stüdyo albümü “La Bonheure” ile American Songbook klasikleri, Broadway’in en gözde aşk şarkıları ve rock müziğin en güzel klasiklerini kendine has renkli yorumuyla süsleyen Storm Large dinleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşatacak.