ANKARA - Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) öğrencileri Bilim Şenliği Sergisinde birbirinden ilginç projelerini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a anlatma fırsatı buldular.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen 10 KEDEM Şubesinden 50 öğrencinin katıldığı ve 10 Robotik Sistemler Kulübü, 25 Fen ve Doğa Kulübü Projesinin yer aldığı Bilim Şenliği Sergisini ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, küçük mucitlerden projelerini dinledi.

BİLİMLE HER İHTİYACA GÖRE ÇÖZÜM ÜRETTİLER

Meyve toplayan çiftçi robot, patlamayan balon, dar sokaklarda yangına müdahale eden itfaiye robotu, depreme dayanıklı ev ve deprem alarmı, işitme engelliler için kapıda bırakmayan kemer, insansız çöp toplama aracı ve atık malzemeleri yeniden kullanılabilir hale getiren geri dönüşüm robotu gibi birbirinden iddialı projeleri dikkatle inceleyen Başkan Ak, Keçiören maketi üzerinde mini bir Keçiören turu yapan robotu da tebessümle izledi.

ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Çocukların sırt ağrılarından kurtulması için masaj yapan sırt çantasını da deneyen Başkan Ak, ayrıca ıhlamur ağacı, akciğer ve lenf dokusunu da mikroskopla inceledi.

Sergi sonrası öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak öğrencilere araştırma ve geliştirmeye devam ederek çalışmaları tavsiyesinde bulundu ve "sizlerle gurur duyuyoruz" mesajı verdi.

Editör: TE Bilisim