Haber Merkezi - Kulüpler Birliği'nin aldığı kararın ardından oluşturulan diyalog heyeti, TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. Toplantıda heyete başkanlık eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da eşlik etti.

Habertürk'ten Oğuzhan Genç'in haberine göre ise, toplantı gergin bir ortamda gerçekleşti. Beklenenden çok kısa süren toplantı 20 dakika sürdü. Dursun Özbek başkanlığındaki Kulüpler Birliği heyeti, haziran ayının ilk haftası için erken seçim talebini tüm gerekçeleriyle yineledi. Habere göre Kulüpler Birliği heyetinden son olarak gelen "Aday olacak mısınız?" sorusunu "Bugünün konusu değil" diyerek geçiştiren Mehmet Büyükekşi, sonrasında ise sinirlerine hakim olamadı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ayağa kalkarak toplantıyı birdenbire bitirdi. Ardından Büyükekşi, salonu terk etti. Büyükekşi'nin tavırları ise, Kulüpler Birliği heyeti tarafından yadırgandı. Bu toplantının ardından Kulüpler Birliği'nin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Kulupler Birligi

Adana'da 24 ve 17 Yaş Altı Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonası sürüyor Adana'da 24 ve 17 Yaş Altı Sualtı Hokeyi Türkiye Şampiyonası sürüyor

Heyet ayrıca toplantıda, 18 Temmuz tarihini kulüplerin kabul etmediğini ve müzakere yoluyla bu konunun çözülmesini talep etti. Heyet ayrıca, Kulüpler Birliği'nin duyurduğu bildirinin de tüm başkanların onayından geçtiğini de belirtti. Bu açıklamalar sonrası söz alan başkan Mehmet Büyükekşi ise; kısa sürede yayın ihalesi, yabancı kontenjanı ve harcama limitleri konusunda çözümler ürettiklerini belirtip yönetimini savundu. 18 Temmuz'u Avrupa Şampiyonası'nın ardından en yakın tarih olduğu için tercih ettiklerini ifade eden Büyükekşi, Kulüpler Birliği'nin duyurduğu bildirinin ardından yönetim kurulu olarak toplandıklarını ve 18 Temmuz tarihini müzakereye kapattıklarını belirtti. Büyükekşi'nin müzakere yolunu bildiriyi öne sürerek kapatması, Avrupa Şampiyonası'nda da federasyonun başında olmak için bir bahane olarak yorumlandı.

Editör: Haber Merkezi