ANKARA - Yenimahalle Belediyesi’nin hizmete sunduğu Ankara’nın en modern, en büyük kurban satış ve kesim alanlarından biri olan Yakacık’ta, Kurban Bayramı telaşı hız kazandı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen kurbanlık satıcıları, çadırlarını kuramaya devam ederken ilk kurbanlıklar da alana giriş yaptı.

Araçlar dezenfekte ediliyor

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 366 çadır kapasiteli Yakacık’ta bu yıl yaklaşık 11 bin büyük, 7 bin küçükbaş hayvan görücüye çıkacak. Kurban Bayramı boyunca sıkı pazarlıklara ev sahipliği yapacak alanda, çadırların yüzde 80’i kuruldu. Şuana kadar 2 bin 150 büyük, 500’ün üzerinde de küçükbaş hayvanın giriş yaptığı Yakacık’ta, belediye ekipleri de bir sorun yaşanmaması için tüm önlemleri aldı.

Bu kapsamda kurbanlık alanına getirilen hayvanları taşıyan araçlar, alan girişinde ilaçlama ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Gebe ve damızlık kurbana izin yok

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanlarda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmiyor.

24 saat hizmet

Mescitten, kafeteryaya, duşlardan, lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarlarda, bobcat adı verilen temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken; alanda koku olmaması için de sürekli ilaçlama yapılıyor. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet veriyor.

Otomatik kesimhanede zamandan tasarruf

Öte yandan belediye tarafından bu yıl baştan aşağıya yenilenen otomatik kesimhaneler, yine vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak. Kurbanlıklar modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından otomatik kesim hanelerde 5 dakikada kesilecek ve vatandaşlara poşetler içinde teslim edilecek.

Trafik sorunu olmayacak

Yenimahalle Belediyesi Yakacık kurban kesim ve satış yerinde trafik sorunu çözmek amacıyla da bir dizi önlem alacak. Özel araçların alana girmesi belediye ekipleri tarafından engellenecek ve vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşınacak. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşlara teslim edilecek.