Gazeteci- yazar, Cemiyetimiz Basın Meclisi üyesi, Demokrat Parti döneminin ünlü Tahkikat Komisyonu tarafından tutuklanan tek gazeteci olan Kurtul Altuğ yaşama veda etti. 1935 yılında İzmir’de doğan Altuğ, mesleğe 1954 yılında Zonguldak Halkın Sesi Gazetesinde başladı ve 1955 yılında Türk Haberler Ajansında çalışan Altuğ 1958 yılında Demokrat Parti iktidarına muhalif Akis Dergisi Yazı İşleri Müdürü oldu. Kurtul Altuğ, 28 Nisan 1960 günü tutuklandı. Ankara Hilton denilen Ulucanlar Cezaevine konulan Altuğ, diğer tutuklu gazeteciler; Beyhan Cenkçi ve Ülkü Arman ile birlikte 27 Mayıs ihtilalinde serbest kaldı.

Akis Dergisinde kapandığı 1968 yılına kadar Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı Kurtul Altuğ, daha sonra Yeni İstanbul, Hürriyet ve Tercüman Gazetelerinde çalıştı. CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’i konu alan ‘Umudun Tükenişi’ adlı kitabı onu farklı bir yere getirdi ve her yıl bir kitap olmak üzere 13 kitabı yayınlandı.

1991 yılında TRT ye ‘Bunalımlı Yıllar’ ve ‘Kıbrıs’ adlı iki belgesel hazırlayan Kurtul Altuğ daha sonra da Politikanın Nabzı adlı haftalık sohbet programı ile ekranda oldu.

Kurtul Altuğ'un cenazesi bugün Ataköy 5 nci kısım camiinde kılınacak ögle namazını müteakip Esenyurt Gülveli kabristanında toprağa verilecek.