ANKARA - Kurtuluş İlkokulu tarafından Kütüphaneler Haftası münasebetiyle düzenlenen programda Z-kütüphane açılışı yapıldı.

Elmadağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Programa ; Elmadağ Belediye Başkanı Sayın Gazi Şahin,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç, İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu,Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü İbrahim Tekiner, Sağlık Grup Başkanı Alparslan Demir,Sadet Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Demir, Alparslan Demir,okul müdürleri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kurtuluş İlkokulu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını okul müdürü Bülent Kalaycıoğlu yaptı. Minikler tarafından şiirlerin okunduğu, okumayla ilgili özlü sözlerin söylendiği programda öğrencilerin hazırladığı "Okumanın Önemi" isimli piyes beğeniyle izlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç; Çocuklarımız zenginleştirilmiş kütüphanede eğlenerek, oynayarak kitap okuyacaklar ve kitapları daha çok sevecekler. "Yaradan’ın adıyla oku" diyen bir dinin mensubu olarak inşallah çocuklarımızla birlikte okuyan bir Elmadağ’ın temellerini atacağız."dedi.

KÜTÜPHANELER, KÜLTÜR EVLERİDİR

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; " Günümüzde radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları ne kadar gelişse, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini asla tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Kütüphaneler kültür evleridir."dedi.

Başkan Şahin; "Eğitmek sabır ister, emek ister, öğretmenlerimiz yılmadan, usanmadan o sabrı da emeği de gösteriyorlar. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."dedi.