Haber Merkezi - Yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, NOW TV canlı yayınına konuk oldu. 

Ekrem İmamoğlu, bakanların AKP'li adayların seçim çalışmalarına katılmasını "YSK izliyor, bunların YSK'yi ilgilendiren hakları var" sözleriyle eleştirdi. TRT'yi de eleştiren Ekrem İmamoğlu, "TRT'de 5 yılda Ekrem İmamoğlu için arşiv araştırması yapın. Kötüleyici, karalayıcı olmayan haber bulamazlar. Bu nasıl yayıncılık" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunanlı mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Fidan, Yunanlı mevkidaşı ile görüştü

Murat Kurum'un 'Ancak köfteci olur' sözlerine de cevap veren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Hamallık da yaptım, köfte de sattım, kasada da durdum. Trabzon'a gidip Akçaabat köftesi yapmayı öğrendim. 'Azıcık esnaf ol' derler. Keşke İstanbul'da esnaflığın ne kadar önemli olduğunu öğrense. 21 yaşında İstanbul'un ilk Akçaabat köftecisini açtım. Esnaflık bazen öğretmenlik, bilim insanı kadar önemlidir. Abidir, abladır."

İlçe adaylarının tamamının özgeçmişine hakim olduğunu da belirten İmamoğlu, "39 ilçe adayımıza gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız oy verebilir. 39 ilçede meclis üyelerimize ve tabii ki Ekrem İmamoğlu'na da oy istiyoruz" dedi.

İmamoğlu, AKP seçmenlerine seslenerek partilerine "gereken dersi" vermeleri yönünde tavsiyede bulundu:

"Milletin AK Parti'ye ve Erdoğan'a oy vermesine rağmen onlara sorumluluklarını hatırlatacağını düşünüyorum. AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor. Bu yüzden AK Partili dostlarımızın da İstanbul'da AK Parti'ye oy vermemesi lazım."

Muhabir: Haber Merkezi