Tedavisini gördüğü Karaciğer kanserine yenilerek dün yaşamına veda eden usta tiyatrocu Levent Kırca, son yolculuğuna uğurlandı. Tören istemeyen Kırca'nın cenazesi Levent Afet Yolal Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CAMİDEKİ KALABALIK ARTIYOR

Levent Kırca'yı son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen dostları ve sevenleri cami avlusunda toplanmaya başladı.   Levent Kırca'nın çocukları tabutunun başında gözyaşı döktü. Kızı Ayşe babasına son böyle kez sarıldı. Kırca'nın çocukları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın vefatına ilişkin, "O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz" dedi.

Kılıçdaroğlu, karaciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Levent Kırca için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sanatçıların bir toplumun değeri olduğunu vurgulayarak, "Bütün çağlarda sanatçılar her zaman toplumların önderleri olmuşlardır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırca'nın çok önemli bir değer olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Baskılar yaşadığını biliyorum. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Levent Kırca da bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye'yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz. O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz."

111

OYA BAŞAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Oldukça bitkin görünen Başar, gözyaşlarını tutamadı. 

LEVENT KIRCA'NIN

CENAZESİNDE KİMLER VARDI? Ayşen Gruda yakın dostu Levent Kırca'nın ardından şunları söyledi; 'Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi.Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı.'

Enis Fosforoğlu: Gençlik arkadaşım benim 20’li yaşlarımın arkadaşı ilk televizyon programlarını birlikte yaptık onunla. Bizim dostluğumuz hep sürdü. Son replikleri en güzel replikleriydi bence ‘Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın ‘ ama biz Levent’siz de kaldık.

Murat Gören: Bunca yıl içerisinde verdiği ürünler sayısızca eserler ile bundan sonraki nesillerin de daha uzun yıllar tanıyacağı, seveceği ve izleyeceği bir sanatçı olarak devam edecek. Çok üzgünüz.

Eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ da, Levent Kırca'nın cenaze törenine katıldı.
Editör: TE Bilisim