ANKARA  - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, partisinin Kültür Sanat Platformunun tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü ile ilgili kararın geri alınmasını istediğini bildirdi.

Karakaş, yazılı açıklamasında, Üzümcü'nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarından "ihraç edilmesi" kararına tepki gösterdi.

Üzümcü'nün değerli, başarılı ve sevilen bir tiyatro sanatçısı olduğunu ifade eden Karakaş, barışçıl yollarla görüşlerini açıklayan bir sanatçının görüşlerinden dolayı ihraç edilmesinin evrensel insan haklarına da hukuka da aykırı olduğunu savundu.

İBB Şehir Tiyatrolarının 100 yılı aşan tarihinde de böyle bir uygulama olmadığını öne süren Karakaş, şunları kaydetti:

"Dün yaptıkları basın toplantısıyla İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve yardımcılarının Levent Üzümcü'ye sahip çıkmaları ve Levent Üzümcü ile ilgili soruşturmanın Şehir Tiyatrosu yönetimiyle irtibat kurulmadan yürütüldüğünü açıklamış olması önemlidir. Bu açıklama da Levent Üzümcü ile ilgili kararın, siyasi bir karar olduğunu açık olarak göstermektedir. Yapılan şey aynı zamanda Üzümcü'nün tiyatrodaki 20 yıllık emeğine de saygısızlıktır. Biz CHP Kültür Sanat Platformu olarak Levent Üzümcü ile ilgili kararın hemen geri alınmasını ve 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'ndaki rolünün sürdürülmesini talep ediyoruz."
Editör: TE Bilisim