ANKARA - Ankara Tiyatro Günleri’ne ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde usta tiyatrocu Levent Üzümcü’yü tiyatro severlerle buluşturdu.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Üzümcü’nün tek kişilik müzikal oyunu "Anlatılan Senin Hikayendir" adlı oyunu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Başkentli sanatseverlerle birlikte izledi.

NEFESLER TUTULDU

2 bin kişilik salonu hınca hınç dolduran Başkent seyircisi gülerken ağlatan, ağlarken güldüren oyunu baştan sona soluksuz izledi. Şarkıların, türkülerin, insanların, kuşların, ağaçların, kitapların, dağın, taşın koyun koyuna olduğu bu oyunda Ege Denizi'nin sakin, hülyalı, bilge maviliğinde koca yürekli bir destan anlatıldı.

Tiyatro severler, Bergama Çamköy’de mübadelenin izleri arasında yaşanan aşkları, yitip giden hayatları, Mehmet Dayı ve Adriana’nın hikayesini, Girit’ten Ayvalı’ğa Ayvalık’tan Girit’e uzanan bir masal Stafili İbrahim ile Fenerci Ahmet’i ve bir gemi faciasının ardından Yunanistan’da birbirine kavuşan iki kardeş Denizci Barış ile Niko’nun hikayelerini büyük bir keyifle izledi.

Yaşar Zeybek’le oyuna dahil oldu

Birbirinden farklı hikayelerle "Kötülük baki değildir cihanda, ama iyilik hep var olacak insan var oldukça" ve "Kötülerin saltanatına inat, masallarda hep iyiler kazanacak" mesajlarının verildiği oyunu eşi ile birlikte izleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Üzümcü’nün davetiyle zeybek oynayarak oyuna dahil oldu.