Mamak Belediyesi’nin gençlere ve çocuklara yönelik önemli faaliyetleri arasında yer alan Bilgi Evleri’nin çalışmaları, büyük takdir topluyor. Gençlere ve çocuklara etüt eğitiminin yanı sıra kendi içindeki yetenekleri çıkarabilmesi yolunda da önemli hizmetler veren Bilgi Evleri, ders başarısını ilerletmenin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da çocukların gelişiminde büyük rol oynuyor.

Mamak Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, Mamak Belediyesi’nin 13 ayrı Bilgi Evi’nde etüt eğitimi gören 590 sekizinci sınıf öğrencisi 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin sonunda başarı belgelerini aldı. Öğretmenler tarafından öğrencilere takdim edilen sertifikalar öğrencilerin çeşitli alanlarda başarıları değerlendirilerek düzenlendi.

Derslere ilgi ve düzenli devam, gerçekleştirilen faaliyetlerdeki aktiflik, düzenli kitap okuma alışkanlığına sahip olma, arkadaşlarına ve öğretmenlerine karşı davranışları ve ayın öğrencisi gibi kategorilerde yapılan değerlendirmeler yer aldı.

Geleceğe dönük yapılan en önemli hizmetin eğitim hizmeti olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sosyal ve kültürel aktivitelerle öğrencilerin vazgeçilmez mekânı haline gelen ve binlerce öğrenciye kucak açan bilgi evleri tarafından ilköğretim sekizinci sınıfa kadar tüm öğrencilere yapılan sınavlarda öğrencilerin genel anlamda başarılı bir grafik çizdiğine dikkat çekti. Akgül, "Yaptığımız hizmetin amacına ulaşmış olması bizi oldukça memnun ediyor. Biz göreve gelirken gençlerimize ve çocuklarımıza yatırım yani insana yatırım yapacağız demiştik. Düzenli, planlı ve titiz bir çalışma ile öğrencilerimiz büyük başarılar elde etti. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi. Akgül,çocukların geleceği adına bu tür etkinliklerin devam edeceğinin altını çizerek çocuklarını kendilerine emanet eden ailelere de teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim