ANKARA - Geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda Mamaklı çocuklara yönelik birçok program gerçekleştiren Mamak Belediyesi sömestr tatili yaklaşırken eğlenceli bir çevre programına daha imza attı.

Mamak Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa adı ÇEVKO olan Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı ile işbirliği yapan Mamak Belediyesi, Mehmet Rıfat Börekçi İlköğretim Okulu’nda yılsonu etkinliğine katıldı. Tam bir şölen havasında geçen yılsonu etkinliğinde palyaçolar ilköğretim öğrencileriyle çevre konulu oyunlar oynadı. Çocuklara eğlenceli çevre hikayeleri anlatan palyaçolar daha sonra yine çevre konulu bilmecelerle çocuklara geri dönüşüm bilincini eğlenceli bir biçimde anlattı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: "Çocuklarımıza geri dönüşüm ve çevre bilincini aktarmak için tiyatro oyunları, geziler, seminerler düzenliyoruz. Dünyamızın geleceğini çocuklarımıza emanet edeceğiz. Dolayısıyla çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda yeteri kadar bilinçlendirmek zorundayız. Her platformda yapılan bilinçlendirme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi

Programda ayrıca okul bünyesinde yapılan çevre kirliliği temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ÇEVKO yetkilileri ile Mamak Belediyesi Zabıta Müdürü Refah Arslan verdi.