İlçenin temizliği için 24 saat aralıksız çalışarak hijyenden ödün vermeyen Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, gelişen ve değişen Mamak’a önemli katkı sağlıyor.

Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bölge sınırları içinde bulunan cadde ve sokaklar titizlikle yıkanıyor.Mamak Belediyesi’nin internet sitesinden alınan haberine göre, her gün farklı bir mahallede yapılan temizlik çalışmasında cadde ve sokaklar A’dan Z’ye ekipler tarafından köpüklü suyla temizleniyor.Ekipler başta pazar yerleri olmak üzere, cadde, sokak ve kaldırımı deterjanlı suyla yıkıyor. Ayrıca mahallede bulunan tüm çöp konteynerlerini 15 günde bir hijyenik suyla yıkayıp ilaçlıyor.Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde sürdürülen temizlik çalışmalarına hız verildiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "İlçe genelimizde sürdürülen hummalı temizlik çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.Her gün bir mahallemizde uygulanan bu temizlik işlemlerinde ekiplerimiz bir yandan köşe bucak süpürme yaparken diğer yandan köpüklü sular ile mahallemizi yıkıyor, yeşil alanlarda ilaçlama işlemi uyguluyor.Vatandaşlarımızın sağlıklı ve ferah bir ortamda yaşayabilmeleri için asri görevimiz olan temizlik çalışmalarımızda hiç bir şekilde taviz vermemeye özen gösteriyoruz. Daha temiz bir Mamak için vatandaşlarımızın da bilinçli olması, çöplerini zamanında dışarı çıkarması gerekiyor" dedi.

Son sürat temizlik

Günlük ortalama 400–500 ton çöp toplayan ekipler, çöpleri belirli saatler içinde poşetleme sistemiyle alıyor. 450 personelle 7 gün 24 saat hizmet veren belediye, çöp çıkarma saatleri konusunda sık sık vatandaşı bilinçlendirme çalışmaları da yapıyor. Çöplerin 20.00 ile 21.00 arasında çıkarmaları konusunda uyaran ekipler broşür ve pankartlarla vatandaşları bilgilendiriyor.