TÜRK Halk Müziği'ne adını altın harflerle yazdıran halk ozanı, "Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş, türkülerle anıldı. Mamak Belediyesi, büyük usta Neşet Ertaş'a vefasını, yine onun türkülerini seslendirerek gösterdi. Mamak Belediyesi Neşet Ertaş Millet Kıraathanesi’nde Türk Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi. Öksüz, seslendirdiği "Neşet Ertaş Türküleri Konseri" ile kulakların pasını sildi. Büyük usta Neşet Ertaş'ın "Karadır Şu Bahtım Kara, Şu Garip Halimden, Ah Yalan Dünya, Bağa Gel Bostana Gel, Kendim Ettim Kendim Buldum, Ahirim Sensin, Gönül Dağı, Neredesin Sen" gibi Türk Halk Müziği'ne damgasını vurmuş, unutulmayan eserlerini seslendiren Öksüz, dinleyenleri mest etti. Neşeli türküler eşliğinde oynayan dinleyicilerin, zaman zaman da gözyaşlarını tutamadığı görüldü. MAMAK BAŞKENTİN KÜLTÜR VE SANAT DURAĞI Mamak’ın kültür ve sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, " Büyük usta Neşet Ertaş, sadece İç Anadolu'nun değil, tüm Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş, dünyaca ünlü bir halk ozanımızdı. Kendisine Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Görüldüğü gibi hala eserleriyle kendisini anıyor, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. O denli yüreğe dokunan eserler bırakmış ki bizlere, bugün bile her yaştan dinleyeni duygulandırıyor, ağlatıyor, güldürüyor. Sanatçımız Nazlı Öksüz Hanımefendiyi de Mamak’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kültür ve sanat faaliyetlerimiz artarak devam edecek" dedi.

Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası açık hava yaz konserlerine başladı

PANDEMİ nedeniyle sanat ve kültür etkinliklerine ara veren Yenimahalle Belediyesi, sıcak yaz akşamlarında evlerinde bunalan ve parklarda ferahlamaya çalışan ilçe sakinleri için açık hava yaz konserlerine başladı. Yenimahalle Kent Orkestrası sanatçılarından Sezen Yurtseven, Serdar Şimşek ve Ersin Perçin Yenimahalle sakinlerine müzik dolu bir yaz akşamı yaşattı. TEDBİRİ ELDEN BIRAKMADAN YAŞAMAYA DEVAM Ateş ölçümleri yapılarak mesafeli oturtulan vatandaşlara maske dağıtımı da yapıldı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirildiği konseri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da vatandaşlarla birlikte izledi. Pandemi sürecinin devam ettiğine ve tedbiri elden bırakmamak gerektiğini söyleyen Yaşar, “Risk devam ediyor. Sadece kendimiz için değil başka insanların sağlıkları için de tedbirli, dikkatli olmaya devam edeceğiz. Maske, mesafe ve hijyen sınırları içinde yaşamaya devam etmek zorundayız. Bu sıkıntılı günlerin geçeceğine olan inancımız ve pandemiden alacağımız derslerle daha güzel günlerin bizi beklediği umudunu kaybetmeden yaşamaya devam edeceğiz. Bunun için müzikten, sanattan, edebiyattan kopmayın, yaşam enerjinizi güçlü tutmaya devam edin ”dedi. Birbirinden değerli sanatçılardan oluşan Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası konserlerine; her Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Batıkent Meydan, Gazi Mahallesi, Şentepe, Ata Mahallesi, Serhat Mahallesi, Demeteler ve Turgut Özal Mahallesi’nde 9 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Selen Beytekin 7 Ağustos’ta Bodrum’da sahne alacak

ULUSLARARASI alanda büyük başarılara imza atan, Türkiye’nin en başarılı caz vokallerinden Selen Beytekin 7 Ağustos Cuma akşamı Zai Yaşam Sahnesi’nde cazseverlerle buluşacak. Selen Beytekin’e bu konserinde trompette Şenova Ülker, piyanoda Uraz Kıvaner eşlik edecek. Konser biletleri, Biletix ile Zai Yaşam’dan temin edilebiliyor. Bu etkinlik için rezervasyon yapılmıyor. Yemeğe gelecek konukların konser alanına geldiklerinde öncelikle yerlerini belirlemeleri, ardından yemeğe geçmeleri öneriliyor. 1987 doğumlu Selen Beytekin, 8 yaşında klasik piyano eğitimi almaya başladı. Piyanist Ergican Saydam'ın özel öğrencisi olarak piyano eğitimine konservatuar ile eş düzeyli olarak devam etti. European Voices başta olmak üzere birçok A Cappella koroda söyledi, şefliklerini yaptı ve kendi korosunu kurup yönetti. 2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Üniversitenin 3. yılında (2007) Q Jazz Bar’da piyano çalıp söyleyerek ilk kez kendi programını yapmaya başladı. Daha sonra Aşkın Arsunan, Ricci Benson, Spyro Gyra, Atilla Şereftuğ, Fatih Erkoç, Kerem Görsev, Tony Jones gibi birçok müzisyen ile beraber sahne aldı. Bu dönemde İTÜ'de Mimarlık okudu ve Master yaptı. Şu anda profesyonel olarak İnşaat & Mimarlık alanında çalışıyor. Joy Fm, NTV Radyo, Flow Radyo ve Joy Jazz’da kendi jazz radyo programlarını yaparken Türkiye'nin değerli caz müzisyenlerinden oluşan kendi orkestrası ile müzik çalışmalarına, konserler vermeye devam ediyor. 2020 Ohrid Uluslararası Müzik Festivali'nin 60. Jübile Yılı COVİD 19 salgını nedeniyle zor günler yaşanan dünyamızda, herşeye rağmen sanat ve paylaşım diyerek başlayan Ohrid Müzik Festivali'nde 6 Ağustos günü sanatçılar Özcan Ulucan (keman) Birsen Ulucan (piyano) sahne alacak. Tüm virüs önleyici önlemlerin uygulanacağı festivalin konserleri güzel Ohrid şehrinin tarihi açıkhava mekânlarında gerçekleşecek. Program şöyle: 6 Ağustos 2020, St. Sofia Kilisesi Bahçesi, saat 21.00. -W.A.Mozart - Sonata for Violin and Piano, KV304, e-minor Allegro Tempo di Minuetto - A.Adnan Saygun - Suite for Violin and Piano "Demet", op.33 Prelude Horon Ağır Zeybek Sepetçioğlu - Cl. Debussy - Violin-Piano Sonata, L140 Allegro vivo Intermède. Fantasque et léger Finale. Très animé INTERMISSION - R.Strauss - Sonata for Violin and Piano, op.18, e-flat major Allegro, ma non troppo Improvisation. Andante cantabile Finale. Andante-Allegro