Haber Merkezi - Millî Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye'nin ilk müzik ilkokulu ve ortaokulu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesi'nde açılacak. Yerleşkede, ayrıca bir de güzel sanatlar lisesi kurulması planlanıyor. 

Proje okul kapsamında açılacak

"Türkiye'de müzik eğitimi konusunda devrim niteliğinde bir adım olduğuna inanıyorum. Bu konuda yetenekli çocuklarımız için yepyeni bir alan, yepyeni bir imkân açılıyor" sözleriyle imzalanan protokolün önemine vurgu yapan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açılacak güzel sanat okullarının 2014'ten itibaren yürütülen "proje okul" formatıyla eğitim öğretim sistematiğine dâhil ettikleri okul türlerinden biri olduğunu belirtti.

Bakan Tekin: Yeni müfredat taslağı yarın açıklanacak Bakan Tekin: Yeni müfredat taslağı yarın açıklanacak

Pansiyon da yer alacak

Proje okul uygulamasıyla spor liseleri ile ilgili federasyonlarla çalıştıklarını ve voleybol, futbol ve basketbol liseleri açtıklarını anımsatan Bakan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocukların da bu okullarda eğitim alması için yönlendirileceğini söyledi. Açılacak güzel sanatlar okulunda bir pansiyonun da yer alacağını belirten Bakan Tekin, okulun bakanlık bünyesinde düzenlenen yetenek sınavı kapsamında öğrenci alacağını ifade etti. 

Müzik aletleri bakım ve onarımı da öğretilecek

Yetenek taraması, Türkiye genelindeki tüm okullarda, çocuk evleri ve çocuk evleri sitelerinde yapılacak. Müzik okullarında öğrenim gören öğrenciler için pansiyon imkânı sunularak ülke genelindeki yetenekli tüm öğrencilere müzik alanında eğitim fırsatı verilmeye gayret edilecek. Müzik okullarında, müzik aletlerinin bakımı ve onarımı için özel bir atölye alanı da oluşturulacak. Çalgı aletlerinin temizliği, ayarları ve onarımları için gerekli araç ve malzemelerle donatılacak olan bu atölyelerde ayrıca öğrencilerin yaş gruplarına uygun çalgı aletlerinin üretiminin yapılması da planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi