ÇANAKKALE - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, 8 bin 800 Mehmetçik ve ailesine ayda yaklaşık 6 milyon lira yardımda bulunduklarını söyledi.

Büyükkantarcıoğlu, vakfa ait 4 şirketin gelirleri, bağışlar ve vekaletle kurban kesimlerinden elde edilen paralarla yardım çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Hayırseverlerin bağışlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Büyükkantarcıoğlu, "Bu bağışları değerlendiriyoruz. Tabii bağışlar, bütün yardımlarımızı kapsamıyor. Bu anlamda Mehmetçik Vakfı doğru kararlarla 4 şirket kurmuştur. Bu şirketlerin getirdiği gelirler, ayrıca vekaleten kurban kesimi döneminde elde ettiğimiz gelirler bize bu imkanları sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Büyükkantarcıoğlu, 8 bin 800 Mehmetçik ve ailesine ayda yaklaşık 6 milyon lira yardımda bulunduklarını aktardı.

Birinci derecedeki malul bir gazinin vakıftan her ay bin 70 lira maaş aldığı bilgisini veren Büyükkantarcıoğlu, "Öncelikle ülkemizde yaşanan terör olaylarının bir an önce son bulmasını diliyoruz. Üniversite seviyesindeki bir öğrencimiz bizden her ay 770 lira harçlık almaktadır. Öğrencilerimizin birçoğunun babası terörle mücadelede şehit oldu. Onlar üniversiteyi bitiriyor. Daha büyükleri iş güç sahibi oldu" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim