Akciğer kanseri nedeniyle 9 Nisan 2012'de hayatını kaybeden senarist, oyuncu ve söz yazarı Meral Okay ölümünün 4’üncü yılında Yenimahalle’de anıldı

ANKARA - Yenimahalle’de bulunan Meral Okay Kültür Merkezi’nde, Meral Okay’ın babası Ata Katı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen anma töreninde Okay için mevlid okutuldu.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve eşi Kezban Taşdelen de, Okay’ın ailesini yalnız bırakmadı.

FETHİ YAŞAR İYİ Kİ VAR

Mevlidin ardından gazeteci Nebil Özgentürk'ün özel olarak hazırladığı belgeseli izleyen Okay’ın sevenleri, gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende konuşma yapan Baba Ata Katı ise, duygulu bir konuşma yaptı. Katı, "Bugün acımı unutturacak kadar güzel bir gün yaşadım. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Eminim ki kızım bizi izliyor. Onu çok özledim. Aramızda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanımıza Kültür Merkezimize yapmış olduğu desteklerden ötürü ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum. Başarılarıyla tüm Türkiye’ye örnek olması gereken bir Başkan Fethi Yaşar, iyi ki var " dedi.

"OKAY ÜLKEMİZ ADINA BÜYÜK BİR KAYIPTIR"

Başkan Yaşar ise, Okay’ın Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi. Yaşar, "Ülkelerin büyüklükleri, medeniyetlerinin seviyesi sadece ekonomik güçleri, stratejik konumları, yer altı yerüstü kaynakları ile ölçülmez. O ülkelerin eğitimli insan kalitesi, sanatı, sanatçıları, özgür düşünceye katkıları ve dünya insanı olabilen insanları ile de ölçülür. Düşünceleri ve ürettikleri ile dünya insanı olabilmiş insanlar kaç yaşında göçerlerse göçsünler, bu dünyadan geride kendilerini tanımadan seven, anan milyonlarca insan bırakırlar. Meral Okay da en üretken zamanında 53 yaşında aramızdan ayrıldı. Okay ülkemiz adına büyük bir kayıptır. Okay yüreği geniş, ufku geniş ilerici ve hümanist bir insandı. Senarist yazar, sanatçı iyi bir oyuncu şair olay Okay’ın yaptığı her iş Türk insanında saygınlık ve hayranlık uyandırdı. Yenimahalle’de bu kültür merkezi dışında bir de Meral Okay Parkı’mız var, Okay’ın ismini bu parka vererek adını ölümsüzleştirdik" diye konuştu.

"MERAL KİTAP GİBİ BİR KADINDI"

Gözyaşlarına hakim olamayan yapımcı Pelin Akat da yol arkadaşı ile geçen güzel günlerinden bahsetti. Akat, "Meral kitap gibi bir kadındı, her sayfasını çevirdiğimiz de sayfalarında yepyeni bir şey keşfeder, gerçekten bambaşka gözlerle görür ve hissederdi. Bizler arkadaşları olarak Meral’in sağlığında da rahatsızlığın da yanında olduk. Yol arkadaşımız aramızdan ayrılalı 4 yıl oldu. Buranın açılışına da gelmiştim. Burası açıldığında Ata amcanın bir sürü ümidi vardı. Umarım bu ümitler gün geçtikçe artarak çoğalır. Meral’in en çok arzu ettiği şey eğitim ve insanlara faydalı olmaktı. Umarım belediye başkanımız da bu merkezden desteklerini esirgemez ve burada daha çok çocuk eğitim görür. Bambaşka projeler üretilir" dedi.

Kezban Taşdelen de, "Meral Okay gözlerini yaşama Ankara’da açtı. Bizim gurur duyduğumuz bir hemşerimiz. Bizim yol arkadaşımızdı. Emeğin yanında, ezilenin dostu olmuş apayrı bir insandı. Ülkemiz onun vefatıyla büyük bir değerden yoksun kaldı. Okay kayan bir yıldız gibiydi. O bize yaşama ve gelecek günlere yönelik umut aşılayarak gitti. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum" diye ifade etti.