Senaryosunu Birol Güven'in yazdığı, Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği filmin başrollerini Hacı Ali Konuk ile Esra Dermancıoğlu paylaşıyor

İSTANBUL - Başrollerinde, Seksenler dizisinin "Bekçi Bekir"i Hacı Ali Konuk ile Esra Dermancıoğlu'nun yer aldığı "Merdiven Baba" 14 Ağustos'ta izleyici ile buluşacak.

Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki basın gösterimine katılan filmin senaristi Birol Güven, uçakla yaptığı bir yolculuğun sonunda uçağa yanaşan "merdiven araba"nın dikkatini çektiğini belirterek, "Bir hayal kurdum ve dedim ki acaba bu araba bizim gündelik hayatımızda olsa, mahallemizde, evimizin önünde dursa, pikniğe gitsek, ne değiştirir hayatımızda? Bunu kurguladım ve bir karakter yazdım" dedi.

Filmde kısa boylu, yetersiz bir karakter olduğunu dile getiren Güven, "Biliyorsunuz, bizim yetersizliklerimizi merdivenler tamamlar. Yetişemediğimiz yere, merdiven koyarız ve oraya yetişiriz. Bu araba da bizim karakterimizdeki bütün yetersizlikleri yok ediyor. Bunu daha mutlu ediyor ve başka bir yere taşıyor" diye konuştu.

Birol Güven, senaryoyu 1,5 yıl önce yazmaya başladığını kaydederek, Hereke, Tavşancıl ve İstanbul'daki film çekimlerin 5 haftada tamamlandığını söyledi.

Oyuncu kadrosunun çok iyi olduğuna vurgu yapan Güven, şunları kaydetti:

"Yazarken, oyuncularımıza göre yazdım. Bu fikir kafama ilk düştüğü anda, Hacı Ali Konuk olur dedim. Kendisi sağolsun benim gibi kısa boylu bir insan. Tam da sanki bu film için. Esra Dermancıoğlu da hem yakın dostumuz hem de tam ona göre bir roldü. Çok güzel bir çift oldular. Yönetmenimiz de Hasan Tolga Pulat. İlk filmiyle Altın Portakal almış, çok genç ve yetenekli bir arkadaşımız. Çok güzel bir film oldu."

Konuk: "Ailesine düşkün, öyle bir adamı oynamak güzel tabii"

Filmde, evli ve 2 kızı olan Fazlı karakterini canlandıran Hacı Ali Konuk da, araba isteyen ailesinin ısrarlarına dayanamayarak, havaalanındaki merdiven arabalardan birini alan Fazlı'nın, aile içinde ve mahallede yaşadıklarının anlatıldığını ifade etti.

Merdiven Araba'nın baştan sona komik olduğunu dile getiren Konuk, "Güzel bir roldü. Ailesine düşkün, öyle bir adamı oynamak güzel tabii" ifadelerini kullandı.

Fazlı'nın eşi rolündeki Esra Dermancıoğlu ise filmin hikayesinin arabayla ilgili olduğunu dile getirerek, "Biz aslında oyuncu olarak, hikayede geçen merdivenli arabaya hizmet ediyoruz. Küçük hırsların ve yetersizliklerin olduğu, 'o bende de olsun' gibi aile içindeki krizlerden başlayan ve adamın da ailesine yeterli olmak için  çaba gösterdiği bir film" dedi.

Filmin gerçek hayatı yansıttığını vurgulayan Dermancıoğlu, filmde anlık komediler ve anlık hüzünlerin yer aldığını aktardı.

Yapımcılığını Mint yapımın üstlendiği dramatik komedi türündeki filmin oyuncu kadrosunda Konuk ve Dermancıoğlu'nun yanı sıra Emin Gümüşkaya, Bengü Şen, Derya Beşerler, Duru Tuana Ok, Faruk Sofuoğlu, Aşkın Şenol, Kıvanç Baran Aslan, Serkan Özel, Özlem Balcı, Kayhan Binnetoğlu, Dorukcan Özgüler ve Ahmet Bacinoğlu yer alıyor.