Mersin'in Gülnar ilçesinde önceki gün sabah saatlerinde çıkan orman yangınının söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca , yaptığı açıklamada, gece saatlerinde kontrol altına alınan yangının ekiplerin yoğun çalışmasıyla sabaha karşı söndürüldüğünü söyledi.Yangında yaklaşık 100 hektar alanın zarar gördüğünü anımsatan Baca, "Yanan alanın içinde tarım arazileri de var. Kesin rakam yapılacak detaylı incelerin ardından ortaya çıkacak. Yangının tekrarlamaması için şu an alanda soğutma çalışmaları yapılıyor" dedi.

Antalya ve Muğla için yangın uyarısı

Antalya ve Muğla’da yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle yangın riskine karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığı Antalya ve Muğla’da 41 dereceye kadar yükselebilecek.Rüzgar kuzey ve batı, öğleden sonra güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Denizlerde rüzgar kuzey ve batı, öğleden sonra güney ve batıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1 metreye kadar ulaşabilecek.Açıklamada, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istenildi.

Editör: TE Bilisim