ANKARA - Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Mesleki Tanıtım ve Yöneltme Fuarı Şehit Sertaç Uzun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Ortaokul 8.sınıf ile ortaöğretim 9.sınıf öğrencilerine ve velilerine meslek liselerindeki alan ve dallar hakkında bilgi verilmesi amacı ile 11 alanın tanıtımının yapıldığı fuarına yoğun ilgi ve katılım oldu.

Elmadağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programına Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Omaç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Karakuş, İl Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Komisyonundan Sabit Güven, okul müdürleri, rehber öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda meslek seçiminin önemi konusunda Şehit Sertaç Uzun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sakin Çıplak’ın konuşmasının ardından, İlçe mesleki tanıtım ve yöneltme komisyonunca ilçemizde eğitimi verilen alanlarının tanıtıldığı bilgilendirme sunumu yapıldı. Fuarımız, Belediye Başkanı Gazi Şahin tarafından açılarak, 4 Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin sergilemiş oldukları stantlar gezildi. Program, hazırlanan ikramların sunulması ile son buldu.

ÖĞRENCİLERİMİZE KENDİLERİNİ İFADE ETME FIRSATI VERMELİYİZ.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; "Öğrencilerimizin kendilerini ifade etme fırsatı bulmalarına destek olmak, düşündüklerini eyleme dönüştürmelerini görmek bizleri mutlu ediyor. Öğretmenlerinin ve ailelerinin onların yanında olduğunu görmeleri çocuklarımızın gelişimi açısından büyük önem arz ediyor. Teknik ve bilimsel projelerin ve bu anlamda açılan fuarların öğrencilerin kendilerine olan güveninin artmasına da yardımcı olduğuna inanıyorum."dedi.