Türkiye'de bir kez daha çölden esen rüzgar etkisini göstermeye hazırlanıyor. Böylece Libya üzerinden gelen çöl sıcağı, rüzgar ile birlikte tozu da getirecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, yurdun batı ve iç kesimlerinden toz taşınacak.

Müdürlükten yapılan açıklamada, gün içerisinde etkili olması beklenen toz taşınımı nedeniyle oluşması beklenen görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. Sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için uyarı yaptı.

Meteoroloji Sarı Kod

Pülümürlüler RES istemiyor Pülümürlüler RES istemiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Ankara ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Isparta il genelinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar