Meteoroloji, iç ve doğu kesimlerinde don olaylarının yaşanacağını açıkladı. Hava sıcaklığı ise 2 ila 6 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Elazığ, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile

Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI

Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BUZLANMA VE DON OLAYI

Meteoroloji, "Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı da yaptı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji'den çığ uyarısı da geldi:

"Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, rüzgar nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini duyurdu.