Haber Merkezi -  31 Mart seçimleri sonrası Antalya'nın Alanya ilçe belediyesinin MHP'den CHP'ye geçmesiyle Alanya Belediyesi ile MHP İlçe Başkanlığı arasında afiş tartışması yaşandı. Belediye Başkanı CHP'li Osman Tarık Özçelik'in 'seçim taahhüdüm' diyerek belediye binasına astırdığı mali tabloyu gösteren afişe, MHP İlçe Başkanlığı da parti binasına astırdığı afişle karşılık verdi. Belediyeye asılan afişte, belediyenin borcunun 1 milyar 122 milyon lira olduğu; MHP binasındaki afişte ise alacaklar da dahil edildiğinde net borcun 448 milyon lira olduğu belirtildi.

Afişalanyabelediye

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrası seçilen Alanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, önceki dönemin borç durumunu gösteren afişi, belediye binasına astırdı. Binanın ön cephesinde yer alan afişte belediyenin nakit ve bankada mevcut varlıklarının yanı sıra banka kredileri hesabı, piyasaya borçlar, diğer borçlar, ödenecek vergi ve fonlar hesabı, SGK prim borçları, YİKOP kültür payı, büyükşehir belediyesi payı ile Alanya Belediyesi Personel Ltd. Şti'nin vergi, SGK ve bireysel emeklilik sistemi borçları yazıldı. Afişte Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 lira borcu olduğuna yer verildi.

Alanya Belediyesi'ne asılan afişe, MHP İlçe Başkanlığı'ndan afişli yanıt geldi. MHP ilçe binasına asılan afişte, belediyenin toplam borcu 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 lirayken, toplam alacağının 673 milyon 627 bin 208 lira olduğu ve bu durumda toplam borcunun 448 milyon 631 bin 348 lira olduğuna yer verildi.

Çeşme açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı Çeşme açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

"Alacaklara yer verilmedi"

Afişin yanında MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "2014 yılında bütçesi kadar borcu ile devralınan Alanya Belediyesi, 10 yıllık süre zarfında bütçesini 40 kat büyüterek, bütçesinin yüzde 10'un altında bir borç ile ve halihazırda silinemez, yıkılamaz mega projeleriyle devretmiş bulunmaktadır. Alacak kalemi eklenmiş Alanya Belediyesi 'mali durum göstergesi' ektedir. Alanya Belediyesi'nin CHP belediyesine geçişinin ardından Alanya Belediyesi binasına asılan mali durum tablosunun sadece belediye borçlarını yansıttığı fakat sadece belediyenin borçların yazılarak algı oluşturmaya çalışıldığı ortadadır. Aksine asıl borç alacağı belirten mali tabloyu parti binamıza asarak vatandaşlarımıza, Alanya'mıza ve kamuoyuna sunarız" denildi.

Mhpalanyaafiş

Belediye: Korsan afiş oluşturulmuş

MHP binasına asılan afişe  Alanya Belediyesi yeni bir basın açıklaması yaparak yanıt verdi. Açıklamada, "Açıklanan mali tablo, belediyemiz tarafından kamuoyuna sunulan mali tablonun tahrif edilmesi suretiyle ancak aynı yazı fontu, aynı renk kartelası kullanılarak hazırlanmıştır; bir başka ifadeyle korsan mali tablo oluşturulmuştur" bilgilerine yer verildi.

Muhabir: Haber Merkezi