İSTANBUL  -Eski MHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Şemsek, Rıza Müftüoğlu ve Tuncay Şekercioğlu'nun da aralarında bulunduğu MHP’den 19. dönem milletvekili seçilen 9 isim, seçimli kongre çağrısında bulundu.

MHP’den 19. dönem milletvekili seçilen eski genel başkan yardımcıları Çorum milletvekili Muharrem Şemsek, Erzurum milletvekili Rıza Müftüoğlu ve Elazığ milletvekili Tuncay Şekerciloğlu ile eski Konya milletvekili Musa Erarıcı, eski Kayseri milletvekilleri Seyfi Şahin, Mustafa Dağcı ve Osman Develioğlu, eski Karaman milletvekili Osman Sevimli ve eski Yozgat milletvekili Yaşar Erbaz, yazılı açıklama yaptı.

Seçimli olağanüstü büyük kurultay çağrısının yapıldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli yöneticileri de bugünkü mevcut durumun kabul edilebilir ve sürdürülebilir, hele 2018 yılına kadar tahammül edilebilir bir durum olmadığını görmeleri gerekir.

Daha öncelerden beri var olan 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’ten sonra da yoğunlaşan MHP’deki iç mücadele, çalkantı ya da yarışın uzun süre devam etmesi, partimizin, ülkücü-milliyetçi hareketin ve daha da önemlisi Türk milletinin aleyhine olacaktır.

Bu bakımdan Sayın genel başkanımız ve genel merkez yönetiminin makul süre içinde tüzük değişikliği ve seçim gündemli olarak olağanüstü büyük kongreyi toplamaları gerekir.

MHP’nin mevcut durumunu yeterli görmeyerek genel başkan adayı olduklarını açıklayan ve bu değerli adaylarla birlikte çalışan arkadaşlarımızın da MHP’de kongre yarışlarını Türk-İslam davasının Türk milliyetçiliği hareketinin gelecek parlak günlerini geciktirmeyecek şekilde yürütmeleri faydalıdır.