ADANA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana halkının üzerinde büyük bir yük oluşturan metro borcunun devralınması konusunda AK Parti Hükümetinin verdiği sözü tutmasını istedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Adana Hafif Raylı Sistem (metro) borcunu gündeme getirdi ve bu konuda Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi. Karakaya, önergesinde "Adana halkına hizmet verilmesini engelleyen en büyük etken şüphesiz Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı gelirinin yüzde kırkına denk gelen ve 2023 yılına kadar yapılandırılmış olan Adana metrosunun borcudur." dedi. Karakaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde genel seçimler öncesinde 4 Haziran 2011’de İstasyon Meydanında yaptığı seçim konuşmasında metro borcunun Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’na devredileceği sözünün hâlâ yerine getirilmediğini hatırlattı.

Karakaya, Bakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti: "Bakanlığınız illere hizmet götürürken o ilin siyasal yapısını dikkate almakta ve illerimizi büyükşehir belediyesi yönetimlerine göre mi ayırmaktadır? Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilen İstanbul, Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinin metro borçlarını devralan Bakanlığınız neden Adana Büyükşehir Belediyesine ve Adana halkına ikinci sınıf muamele yapmaktadır? Adana Metrosu borçlarının ödenmesi için Bakanlığınızın herhangi bir tasarrufu olacak mıdır?"