ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'de 'paralelci' tabir edilen kimselerin yani cemaat mensuplarının yuvalandığı, hatta üst düzey üç yönetici bulunduğu iddiası yalan ve iftiradan ibarettir" değerlendirmesini yaptı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım'da yapılacak seçimler yaklaşırken bazı medya kuruluşlarının "MHP'yi yıpratmaya dönük seçim stratejisine hizmet ettiğini" ve "işi gücü bırakıp MHP düşmanlığına soyunduğunu" öne sürdü.

Türkiye'nin büyük bir kaosun içinde olduğunu savunan Yalçın, durumun her zamankinden ciddi ve vahim olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti:

"Her gün birer ikişer değil beşer onar hatta on ikişer on altışar askerimiz ve emniyet mensubumuz şehit edilmektedir. Bu elim ve endişe verici tablonun sebebi, AKP'nin hayata geçirdiği çözüm süreci ve terörle müzakere anlayışıdır. AKP marifetiyle devletin güvenlik güçlerinin teröristler karşısında eli kolu bağlı hale getirilmiş, askerlerimiz valilerin emrine verilmiştir. Çözüm sürecine derhal uyum sağlayan birtakım mülki amirler de devlet otoritesinin ortadan kalkmasına zemin hazırlamışlardır. Terörle mücadelede askeri ve sivil yöntemler hakkında en küçük fikir ve birikimleri olmadığı, sadece emirleri yerine getirdikleri için PKK saldırıları karşısında şaşkın ve çaresiz vaziyette kalmışlardır. Uzlaşmanın, hoşgörünün, bütünlüğün, sevgi ve barışın adresi olması gerekirken ayrışmanın, kin ve nefretin, kutuplaşmanın kaynağı haline gelen Cumhurbaşkanının tutumu da teröristlerin istediği ortamın hazırlanmasını kolaylaştırmıştır. Her şeye rağmen Türk devleti güçlüdür. PKK'nın ve ona hizmet edenlerin başını ezmeye ve Dağlıca'yı düz ovaya çevirmeye muktedirdir. Yetir ki bu yönde sağlam bir irade olsun."

Yasama organı olarak TBMM'nin terörle mücadelede üzerine düşen görevi eksiksiz yapmaya hazır olduğunu belirten Yalçın, bazı basın kuruluşlarının ve yazarların MHP'yi karalamaya çalıştığını savunarak "MHP'de 'paralelci' tabir edilen kimselerin yani cemaat mensuplarının yuvalandığı, hatta üst düzey üç yönetici bulunduğu iddiası yalan ve iftiradan ibarettir. Havuz medyasının tabanından çıkarılan bu çamurun tutması, güneşin balçıkla sıvanması mümkün değildir" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bütün koalisyon hükümetlerine kapıyı kapattığı iddiasının yalan olduğunu öne süren Yalçın, şunları kaydetti:

"MHP'ye reva görülenler, yandaş basının rakiplerini ve kendine hasım bellediklerini yıpratmak için geleneksel olarak kullandığı ahlak dışı yöntemlerden biridir. MHP olarak gazetecilik etiğiyle yayıncılık ilkelerine gölge düşüren, belden aşağı vurmayı, hile ve entrikayla mesafe almayı hedefleyen bu usullerin namusunu sorgulayacağımızı ve şaşmaz bir kararlılıkla üzerine gideceğimizi belirtmek isteriz."