ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Avrupa Konseyi Medya Komitesi Başkanı da olan Gülsün Bilgehan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ile basın sorunları üzerine görüştü.

Basınının çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu söyleyen Başkan Bilgin bu yıl da Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutlamadıklarını belirterek "maalesef özgür olmadan özgürlük kutlaması mümkün olmuyor ama Türk medyası bir gün özgür olacaktır" dedi.

Milletvekili Gülsün Bilgehan da gazeteci babası Metin Toker’in yeri geldiğinde politikacı dedesi İsmet İnönü ve dayısı Prof. Erdal İnönü’yü eleştirdiğini, her ikisinin de basında çıkan karikatürleri aldıklarını ve evlerine astıklarına dikkat çekerek basınımızın sorunlu bir dönemden geçtiğini söyledi. Başkan Nazmi Bilgin görüşmede, Basın Kartları Komisyonu ve Basın İlan kurumu çalışmaları ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Özgürlük İçin Basın projesini hakkında CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’a bilgi verdi. Bilgehan daha sonra Medya Sanat Galerisinde, ressam Ayşe Arkün’ün kadın temalı resim sergisini gezdi.

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Medya Komitesi Başkanı Gülsün Bilgehan’ın ziyaretinde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı ile üyemiz Abdi Pehlivan da hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim