İSTANBUL  -1 Kasım seçimleri sonrası sıkça eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na İstanbul Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ milletvekillerinden destek geldi. Bu illerden 24 milletvekili bir araya gelerek, Ocak ayında yapılacak kurultayda Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

24 milletvekilinin yaptığı destek açıklaması şöyle: "7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra ortaya çıkan meclis tablosu AKP’nin tek başına iktidar olmasına imkân vermiyordu. Bir yandan yeni hükümet süreci yürürken diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi mahallelerden başlayarak kurultaya kadar gidecek olan kongre takvimini başlattı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın olağanüstü çabası ve muhalefet partilerinin bir araya gelmesini engelleyen tavırlar neticesinde 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden genel seçimlere gidildi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ortaya çıkan böyle bir durum sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi ilerlemekte olan kongre takvimini dondurdu ve enerjisini genel seçimlere yöneltti. Genel seçimlerden sonra takvim kaldığı yerden devam etmekte ve Ocak 2016’da olağan kurultayın yapılabileceği öngörülmekte. Çok yakın bir tarihte olağan kurultay gerçekleşecek olmasına rağmen partimizi olağanüstü kurultaya çağırma girişimlerini doğru bulmuyoruz.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu göreve seçildiğinden itibaren partimizi her açıdan yenileme çabası içerisinde olmuştur. Gençlerin ve kadınların siyasette daha fazla yer bulabilmesi, parti içi demokrasi kanallarının açılması, yıllardan beri ihmal edilen önseçim uygulaması hayata geçirilmiştir.

7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında partimizin önerdiği politikalar halkımızın takdirini ve beğenisini kazanmıştır. Ne var ki, beklediğimiz oy oranını yakalamamız mümkün olmamıştır. Partimiz, seçimde ortaya çıkan sonucu tüm samimiyetiyle tartışacak; özeleştiri dahil, iktidara gelmek için tüm adımları atacaktır.

Bu metni imzalayan milletvekilleri olarak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin önündeki engelleri aşacağına inanıyoruz. Bu nedenlerle olağan kurultayımızda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İmzalayan milletvekilleri; Muharrem ERKEK Çanakkale Bülent ÖZ Çanakkale Erdin BİRCAN Edirne Okan GAYTANCIOĞLU Edirne Oğuz Kaan SALICI İstanbul Onursal ADIGÜZEL İstanbul Gamze AKKUŞ İLGEZDİ İstanbul Engin ALTAY İstanbul Dursun ÇİÇEK İstanbul Selina DOĞAN İstanbul Zeynel EMRE İstanbul Didem ENGİN İstanbul Mehmet Akif HAMZAÇEBİ İstanbul İlhan KESİCİ İstanbul Sibel ÖZDEMİR İstanbul Bihlun TAMAYLIGİL İstanbul Barış YARKADAŞ İstanbul Gülay YEDEKÇİ İstanbul Vecdi GÜNDOĞDU Kırklareli Turabi KAYAN Kırklareli Haydar AKAR Kocaeli Fatma KAPLAN HÜRRİYET Kocaeli Tahsin TARHAN Kocaeli Emre KÖPRÜLÜ Tekirdağ