Adana Devlet Tiyatrosu 2015-2016 Tiyatro Sezonunda sergilemeye başlayacağı ilk yeni oyunu için provalara başladı.13 Ekim 2015 tarihinde prömiyer yapması planlanan oyunun adı "Muammer Muammer".

Erman Canatan'ın Orhan Kemal'in öykülerinden yararlanarak yazdığı oyunda; tabiat ve toplum içinde bir lokma ekmeği sonra saadeti için bilerek bilmeyerek paralanırcasına çalışan, çırpınan kaderine isyan eden ve hatta bu yolda gerektiğinde kötülüğü bile kabul eden küçük insanların hikayesi sergilenmekte.

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlı'nın yönettiği oyunun, Dekor Tasarımını Murat Gülmez, Giysi Tasarımını Özge Akarsu, Işık Tasarımını H. İbrahim Karahan, Müziklerini Onur Yüce, Koreografisini İzzet Güllü, Yönetmen Yardımcılığını Hülya Yıldız, Yönetmen Asistanlığını ise Eda Altınkaya yapıyor.

 Oyunun rol dağılımında ise F. Doruk Nalbantoğlu, Gökhan Doğan, Murat Özben, Murat Aslan, Burçin Börü, Sevinç Gediktaş, Saliha Karahasan, Cengiz Altındağ, Özgür Küçüköner, Eda Altınkaya, Ercan Uslu ve Vahit Yöney görev alıyor.

Oyunun yazarı Erman Canatan:

29 Kasım 1947 de doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitirerek aynı bölümde yüksek lisans öğrenimi yaptı. Batakhane Güzeli, Çukur,Dağların Türküsü, İyi Yurttaş, Evin Kadınları, Uygunsuzlar,

Hacettepe Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro Dalı’nda 1974-1983 yılları arasında Tiyatro Sanatı Uzmanı olarak "Tiyatro Sahne Çalışması", "Türk Tiyatrosu" ve "Tiyatro Sanatı" dersleri verdi.

"Keklik" (Dağların Türküsü) bu yıllarda yazıldı ve kendisi tarafından sahnelendi (1977). "Beş Hikaye" adlı oyunlaştırması da yine bu dönemde sahnelendi (1980).

1983 yılında Devlet Tiyatrolarına "Dramaturg" olarak girdi. 2003 yılına kadar bu görevde bulundu.

Profesyonel sahnede oynanan ilk oyunu "Batakhane Güzeli", 1989 da, Devlet Tiyatroları Ankara Altındağ Tiyatrosu’nda seyircinin yoğun ilgisini gördü.

1985 yılında, TOBAV’ın açtığı oyun yarışmasında ödül alan bu müzikal oyun, daha sonraları, başta İzmir Devlet Tiyatrosu, KKTC Devlet Tiyatrosu ve Antalya Devlet Tiyatrosu, Erzurum Devlet Tiyatrosu olmak üzere, Zonguldak, Samsun, İstanbul, Karadeniz Ereğlisi, Düzce, Kayseri’de profesyonel ve amatör tiyatrolarda sahneye konuldu.

Orhan Kemal’in hikayelerinden yola çıkarak yazdığı "Muammer Muammer" adlı müzikli oyun, ilk kez Başkent Oyuncuları (1990), daha sonra Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi (1995).

"Dağların Türküsü", Çankaya Belediyesi’nin açtığı Gençlik Oyunu Yarışmasında (1990) mansiyon aldı.

"Evin Kadınları", Bakırköy Belediyesi’ nin oyun yarışmasında övgüye değer görüldü (1995). Bu oyun, Rusça ve Almanca’ya çevrildi, Rusya Devlet Tiyatrosu repertuarına kabul edildi ve Sofilina Semenova tarafından, Mözdok kentinde sahnelendi (2002).

"Çukur", Dönemeç Oyuncuları tarafından sahneye konuldu (1982).

"Uygunsuzlar", 1997 yılında Bakırköy Belediyesi’nin açtığı oyun yarışmasında Başarı Ödülü kazandı, Devlet Tiyatroları repertuarına alındı. Ankara Devlet Tiyatrosunda bir ay prova edilmesine karşın, sahnelenmedi. Bu oyun 2006 yılında Ankara’da "Sahne Sanat Tiyatrosu"nda (Ertan Gösteri Merkezi), yazarın kendi rejisiyle sahneye konuldu.

2001 yılında "İyi Yurttaş" adlı oyununu yazdı. Oyun "The Good Citizen" adıyla İngilizce’ye çevrildi. Oyunları, Ziraat Bankası, Gerçek Sanat ve Mitos-Boyut yayınevleri tarafından kitap halinde yayınlandı.