ANKARA - Bozkırın ortasındaki yoksul bir kasabadan Kurtuluş Savaşı’na karargah, yeni bir ülkeye başkent ve modern kentleşmeye örnek yaratan Mustafa Kemal Atatürk, Ankara’ya gelişinin 96. yıldönümünde Başkentte anılıyor.

 Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler arasında fotoğraf sergileri, panel ve konser var.

 Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıldönümü; Çankaya Belediyesi, Mülkiyeliler Birliği ve Ankara Kulübü Derneği’nin düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Cevat Geray ile Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan’ın konuk olduğu bir panel düzenleniyor. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı panel, 25 Aralık akşamı saat 19.00’da başlayacak.

 Panelin ardından sahneye Ankara Kulübü Derneği Seğmenleri çıkacak. Atatürk’ü 27 Aralık 1919’da Dikmen sırtlarında karşılayan Seğmenlerin geleneğini sürdüren ekip, başkentin önemli bir kültürel değerini de izleyicilere hatırlatacak. ÇSM’deki etkinlik "Atatürk Aramızda" ve "Cumhuriyetin Başkenti Ankara" adlı fotoğraf sergilerinin açılış kokteyliyle sona erecek.

 Etkinlikler kapsamında ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği bir konser düzenlenecek. 27 Aralık akşamı saat 18.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sahneye çıkacak olan Sibel Akın, Berrin Akbaş, Ülker Karaman, Ertuğrul Sevindik ve Levent Eyduran, Atatürk’ün söylemekten ve dinlemekten keyif aldığı şarkılarla anacak. Ücretsiz konserin yer biletleri ÇSM’den temin edilebilir.

Editör: TE Bilisim