İSTANBUL - Sadakat pazarlaması şirketlerinden Ketchup'ın yaptığı araştırmaya göre 100 kişiden 76'sı sadakat programlarına mobil kanallar yoluyla ulaşmak istiyor.

Şirket açıklamasına göre, sadakat pazarlaması alanında faaliyet gösteren Ketchup Loyalty Marketing, Türkiye genelinde A,B,C1 sosyo ekonomik sınıflarını temsil eden bin 5 kişinin katılımıyla Sadakat Programları Araştırması gerçekleştirdi. Türkiye'de 10 farklı sektördeki markanın yönettiği 96 farklı sadakat programını ve tüketicilerin bu alandaki beklentilerinin incelendiği araştırma, müşterilerin yeni çözüm ve uygulamalara yönelik yaklaşımları hakkında bilgi veriyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 76'sı sadakat programlarına mobil kanallar yoluyla ulaşmak istiyor. Katılımcıların yüzde 62,8'i ise ekonomik yavaşlama dönemlerinde sadakat programlarının daha fazla önem kazandığını ifade ediyor.

Tüketicilerin yüzde 63'ü hali hazırda üye oldukları sadakat programlarından memnun olduklarını, yüzde 78'i bir sadakat programına üye olmalarının onları satın alma yapmaya daha da teşvik ettiğini belirtiyor. En çok anında ödüllendiren ve ayrıcalık sunan programlar tercih edilirken, tüketicilerin yüzde 94,3'ü bir markanın başarılı ve ses getiren bir sadakat programı varsa o markadan satın alma yapacağını kaydediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ketchup Group Üst Yöneticisi (CEO) Yalçın Onur, şunları kaydetti: "Yaptığımız araştırmanın ışığında, tüketicilerin kart kullanılan sadakat programlarından, mobil uygulama bazlı programlara geçiş yapmaya eğilimli olduğunu gözlemliyoruz. Tüketiciler indirim, fırsat ve ayrıcalıklara telefonlarından anında ulaşabilmeyi ve kendileriyle yapılan iletişimin doğru anlarda yapılmasını tercih ediyor.

Markalara en çok ciroyu sadık müşterileri getiriyor. Bu sebeple özellikle ekonomik yavaşlama dönemlerinde bu alana yatırım yapan tüm markalar, gelecek için en akıllı yatırımı yapmış olacak."