ANKARA - Sincanlı öğrenciler, "Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar" için bisiklet sürdü. Gençleri bağımlılığa karşı korumak ve spora özendirmek amacıyla harekete geçen Sincan Kaymakamlığı, 230 öğrenciyi bisiklet şenliğinde buluşturdu.

Sincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, Sincan Kaymakamlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi’nin hayata geçirdiği "Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar" projesiyle Sincan’da 25 bin öğrenciye "bağımlılıkla mücadele" eğitimi verildi. Hedef grup içerisinde bulunan öğrencilerin, aileleri ve sosyal çevresi de madde bağımlılığı ile mücadele noktasında bilinçlendirildi. Öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını sosyal kültürel ve sanatsal faaliyetlerle geçirmelerini sağlayan Sincan Kaymakamlığı, 230 öğrenci ile bisiklet şenliğinde buluştu. Mavi Göl’de gerçekleşen programda bisiklet sürüp çeşitli etkinliklerde bulunan gençler, tekne turu ve şarkılar eşliğinde güzel bir gün geçirdi.

Sincan Kaymakamı Salim Demir, projenin beş bölümden oluştuğunu, bunların "sağlıklı yaşamak", "sigarayla mücadele", "alkolle mücadele", "maddeyle mücadele" ve "teknoloji bağımlılığı" olduğunu ifade etti. Sincan’daki 23 lisede uygulanan projeyle, bu okullarda öğrenim gören gençlerin madde bağımlılığından uzak tutulmasının hedeflendiğini söyleyen Demir, öğrencilerin aileleri ve sosyal çevrelerinin de madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirildiğini belirtti.

HEM GENÇLER HEM AİLELER BİLİNÇLENDİRİLDİ

Demir, Sincan’ın pilot bölge seçildiğini belirterek, "Proje kapsamında Sincan’daki 23 lise ile bu eğitimi başlattık. Hem gençlerimizi hem de ailelerini bağımlılık konusunda bilinçlendirdik. Yine proje kapsamında pilot uygulama okulu olarak seçilen Sincan Anadolu Lisesinde sosyal risk grubunda yer alan 100 öğrenciye, üniversite akademisyenleri tarafından akran koçluğu, kişisel gelişim, kariyer planlama ve iş arama becerileri eğitimi verildi. Diğer taraftan madde bağımlılığına karşı kamuoyu oluşturularak toplumun ve ilgili mercilerin duyarlılığının artırılması ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korumasına yönelik çalışmalar yapıldı" dedi.

BAĞIMLILIĞA BİSİKLETLİ MÜCADELE

Proje kapsamında değişik kursların düzenlendiğini söyleyen Sincan Kaymakamı Salim Demir, faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı. Demir, "Faaliyetlerimiz spor ve müzik ağırlıklı olacak. Özellikle gençlerin bisiklet kullanmalarını teşvik ediyoruz. Her gencimiz bir kursa gitsin, her gencimiz bir spor dalıyla ilgilensin, bir müzik enstrümanıyla ilgilensin istiyoruz. Hiçbir olumsuzluğa bulaşmadan, hayatın güzelliğini, zenginliğini yaşayan gençlere ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.