Doğan BULGUN MÜMKÜN olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi imkanı sağlamak ve barışın sesini müzik ile duyurmak amacıyla kurulan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü isimlerle sahnede buluştu. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Howard Griffiths yönetiminde sahneye çıkan çocuklar, izleyenleri büyüledi. Uluslararası Piyano Yarışması dünya birincisi Can Çakmur da konserin solisti olarak etkileyici bir performans sergiledi. Duygu dolu anlara sahne olan konserbini aşkın müziksever tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. 1975'te Venezuela'da kurulan 'El Sistema' modeli örnek alınarak, Kadifekale, İkiçesmelik, Agora, Eşrefpasa bölgesindeki sosyo-ekonomik açıdan imkânları kısıtlı çocuklardan oluşturulmuş müzik eğitim modeli Yorglass Barış Çocuk Orkestrası, ünlü şef Howard Griffiths yönetiminde sahnede müzik ziyafeti verdi. Müziğin genç dehası, 2017-2018 Uluslararası Piyano Yarışması dünya birincisi Can Çakmur’un solist olarak yer aldığı konser, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Konser Salonu’na gelen binlerce müzikseveri büyüledi. Sahnede adeta devleşen Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’nın genç yetenekleri, izleyicilere duygusal anlar yaşatan bir performans sergiledi. YORGLASS DAHA ÇOK ÇOCUĞA ULAŞMAYI HEDEFLİYOR Konser sonrası Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin, orkestrayı, şef Griffiths’i ve piyanist Can Çakmur’u tek tek tebrik etti. Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarından oluşan orkestranın bugün büyük bir çocuk senfoni orkestrası olarak yola devam ettiğini söyledi. Yorglass olarak çocuk ve eğitim konusunun en hassas noktaları olduğunu söyleyenYorgancılar, “Bugünün çocukları bizim geleceğimiz, yarınımız. Daha çok çocuğa karşılıksız müzik eğitimi vermek adına orkestramızın çalışmaları da konserleri de devam edecek. Bugün sahnede çocuklarımızın müzik ustalarının rehberliğinde sergiledikleri son derece başarılı performanslarını görünce tüm Yorglass Ailesi olarak büyük gurur duyduk’’ dedi. Yorgancılar sözlerine şöyle devam etti; “Barış Çocuk Senfoni Orkestrası ile dezavantajlı çocuklarımız, kendilerine sunulan fırsatı avantaja çevirip, yeteneklerini eğitimle buluşturdular. İlerleyen zamanda da çok iyi projelere imza atacaklarına olan inancımız tam. Böyle bir projeyi hayata geçirdiğimiz ve bu ailenin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Umarız bu projemiz diğer kurum ve şirketlere de ilham verir” diye konuştu. Barış Çocuk Orkestrası, İzmir’de Opera Sanatçısı Selmin Günöz tarafından gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarını müzikle buluşturmak için kuruldu. 150 çocuk ve 5 eğitmeni bünyesinde bulunduran orkestra, cam sanayinin öncü şirketlerinden Yorglass’ın sponsorluğunda Yorglass Barış Çocuk Orkestrası adıyla çalışmalarına devam ediyor. Orkestra, projeye destek sunan Gülsin Onay, Ayla Caymaz, Borusan Kuartet, Gürer Aykal ve İdil Biretg ibi uluslararası üne sahip değerli müzisyenlerle de aynı sahneyi paylaştı.

Anlamı büyük başarı öyküsü...

ABD'de genç bir Türk müzisyen

GÜNEY Tamer, müzikle yolculuğuna 2001 yılında henüz 9 yaşındayken Bilkent Müzik Hazırlık İlkokulunda başladı. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Viyola bölümünden mezun oldu. Okulunu bitirdikten sonra, İzmir Devlet opera ve Balesi, Londra Royal Opera House gibi ulusal ve uluslararası klasik müzik orkestra ve operalarında viyola sanatçısı olarak çaldı. Oscar, Grammy ve Altın Küre ödülleri sahibi Kanadalı besteci. Dünyadaki soundtrack kültürü ile kendi ismini önemli besteciler listesine yazdırmış olan Peter Jackson' ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinin bestecisi Howard Shore ile birlikte Yüzüklerin Efendisi Orkestrasında da çaldı. Klasik müzik ve viyola sanatçılığı çocukluk hedefiydi. Güney’in klasik müzikteki hayali Erasmus öğrenci değişim programıyla gittiği Hamburg Konservatuarında elektronik müzikle tanışmasıyla başka bir yola evrilmişti. Hayalinin peşinden koşan Güney, Amerika Birleşik Devletleri Boston’da dünyaca tanınmış, ünlü Berklee müzik akademisine sınavla girdi. 4 yıllık okulun “Music Electronic Production And Design” bölümünü 2,5 yılda “Roland” üstün Başarı Bursuyla bitirdi. Eğitimi sırasında birçok projede gönüllü olarak yer aldı. Kendi olanaklarıyla zor koşullarda eğitimini tamamlamayı hedefleyen Güney, hem okul dışında hem de Berklee College of Music’de stüdyo teknik yardım ve gözetmeni olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra, ünlü firmalara yaptığı reklam müzikleriyle tanınan “Human” adlı şirkette staja başladı. Ardından (The Guardian, X Man Wolverine, Noah, Stealth, Prison Break gibi) birçok filme ve diziye Sound designer olarak imza atan Rob Nokes’un yanında yeni bir staja başladı ve Rob Nokes’un “Sound Dogs” adlı şirketinde audio editörü olarak çalıştı. Daha sonra Esdip Art school, Lost Criteria Studios, Windfolk gibi oyun ve animasyon stüdyoları için ses dizaynı, dublaj ve foley yaptı. Bütün bunlar devam ederken, “Southesizer” ve “Güney” adı ile iki farklı türde single çıkardı. Şu anda Playstation firması için bir bilgisayar oyununun ses dizaynları üzerinde çalışmaktadır. Güney Tamer, Amerika’da yaygın olarak hizmet veren “Guitar Center Müzik Store”da Müzik Prodüksiyonu, Ses Dizaynı ve Dj’lik eğitimleri adı altında öğrencilere dersler veriyor.

Zeki Müren’in doğum günü ve ‘İncesaz’

"TÜRKİYE’NİN sanat güneşi Zeki Müren’in 88. yaşını İncesaz konseri ile kutlanacak. Herkesin gönlünde yer etmiş klasik Zeki Müren eserlerinin ağırlıkta olduğu bir repertuar ile Emek Sahnesi’ne çıkacak olan İncesaz, bir yandan bizleri geçmiş dönemlere bir yolculuğa çıkarırken, öte yandan bu yolculukta hayatımıza kattığı bütün güzellikler için Zeki Müren’e şarkılarla şükranlarımızı ileticeğiz." Tarih: 06 Aralık 2019 Cuma, Saat: 20.00, Yer: Grand Pera Emek Sahnesi, İstanbul Grup Üyeleri Ezgi Köker Aldemir, Bora Ebeoğlu – Solistler Murat Aydemir – Tanbur Taner Sayacıoğlu – Kanun Emre Erdal – Kemençe Türker Çolak – Vurmalı Çalgılar Akın Aral – Bas Gitar Volkan Hürsever – Kontrbas Cengiz Onural – Gitar