Doğan BULGUN

İş Sanat’ta iki etkinlik…

Özdemir Erdoğan ve ‘İkinci Bahar’ “BANA Ellerini Ver”, “İkinci Bahar” şarkılarının bestecisi Özdemir Erdoğan, birden çok jenerasyonun hayatına dokunmuş melodileriyle İş Sanat’ın konuğu oluyor. Tarih: 27 Kasım 2019 Çarşamba, Saat: 20.30, Yer: İş Kuleleri Salonu, İstanbul Orchestre Royal de Chambre de Wallonie BELÇİKALI oda orkestrası, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, piyanist Muhiddin Dürrüoğlu ve Romain Leleu’ya eşlik edecek. Bu birlikteliğin şefliğini ise Fransız piyanist ve orkestra şefi Frank Braley üstleniyor. Tarih: 03 Aralık 2019 Salı, Saat: 20.30, Yer: İş Kuleleri Salonu, İstanbul Konserde şu eserler seslendirilecek: J. Pascal Beintus Concerto for Piano and Trumpet L. van Beethoven Quartette Serioso op.95 F Major, arr. for chamber orchestra (22’) M. Arnold Concerto for Four Hands Piano and Strings Orchestra (20’) D. Shostakovitch Piano and Trumpet Concerto No.1 Op. 35 (22’)

Engelsiz Sanat Topluluğu izleyenleri büyüledi

KOCAELİ’NİN farklı ilçelerinde farklı meslek gruplarına mensup 16 engelli koristten oluşan Engelsiz Sanat Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde dinleyenleri büyüledi. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından geçen yıl Şubat ayında kurulan Engelsiz Sanat Topluluğu’nun çalışmalarına 12 kişilik orkestra eşlik etti. Çok sayıda sanatseverin katıldığı konserde izleyenler söylenen türküler ile duygulu anlar yaşadı. Anlamlı konserde izleyenlerin beğenisini toplayan bölümlerden biri de 16 kişilik korist grubunda Ömer Demir, Enis Çelik, Rahim Kayar, Havva Alyurt ve Sonay Sevinç’in seslendirdiği türkülerdi. Sonay Sevinç, Dursun Kaptan türküsüyle Karadeniz havası yaşatırken, Ömer Demir “Mert Dayanır Namert Kaçar”, Rahim Kayar “Benden Selam Olsun”, Havva Alyurt’ta “Çanakkale Derler Yeşil Söğütlü” türküsüyle Anadolu havası estirdi. Enis Çelik ise şiirleriyle türkülere renklendirdi. Ayrıca Konserin bir bölümünde sahneye çıkan halk oyunları ekibinin Karadeniz Horon ve Zeybek gösterileri görülmeye değerdi.

ASPAT topluluğundan hoş bir konser

BODRUM Turgutreis Kültür ve Sanat Derneği ASPAT Türk Müziği Topluluğu tarafından Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde 'Nihavend ve Rast Şarkılar Nağmelerde Buluşalım' adlı sanat müziği konseri düzenlendi. Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu da konseri izleyenler arasındaydı. Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen konsere Bodrumlu ve Bodrum’da yaşayan birçok sanatsever yoğun ilgi gösterdi. Zuhal Baştopçu’nin sunuculuğunu, Mustafa Köker’in de şefliğini yaptığı konsere ayrıca Konuk Besteci Turhan Taşan ve Konuk Sanatçı-Şef Ata Sevin de eşlik etti. Nostalji rüzgârının estiği konserde, Nihavend ve Rast makamında eserler seslendirildi. Yaklaşık üç saat süren konser sonrası sanatseverler, topluluğu ayakta alkışlarken, Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu sanatçılara çiçek takdim etti.