Haber Merkezi - Müzik çalışmalarında yapay zekaya yer veren ve sanatına yansıttığı yeniliklerle son dönemde çok konuşulan Beyza Doğuç, bu kez de edebiyatla yapay zekayı yaklaştırdı. Doğuç, kurgusunu ve evrenini kendi yarattığı, ana karakterlerinden birini ise yapay zekanın yönlendirdiği "Koda" adında bir kitap yazdı. Kitap, 25 Ocak Perşembe günü "İthaki Yayınları" etiketiyle okuyucunun beğenisine sunulacak.

Bd (4)

43. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Ödülü'nün sahibi Nehir Tuna'nın ‘Yurt’ filmi oldu 43. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Ödülü'nün sahibi Nehir Tuna'nın ‘Yurt’ filmi oldu

Hikayede yer alan ana karakterlerden birini tamamen yapay zekaya yazdıran Doğuç'un, teknolojinin ve edebiyatın bu birlikteliğini işlemesinin eleştirmenler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu haline geldi. Yapay zekanın sanata ne şekilde dahil olacağı konusunu uzun süredir araştıran ve üretimlerinde sanatın değerini azaltmadan nasıl daha efektif kullanabileceğini sorgulayan Doğuç, bu kitapta yapay zekanın sanatçının yerine geçmemesi gerektiğini, sadece sanatçının araçlarından biri olması gerektiğini de vurguluyor.

K O D A

Ankara Üniversitesi Gazetecilik mezunu olan Beyza Doğuç, küçük yaşlardan itibaren kendi şiirlerini, hikayelerini ve bestelerini yazıyor, bu çalışmalarını videolarıyla ölümsüzleştiriyor. Sanatçı aynı zamanda sanatın farklı alanlarını da keşfederek birçok yeniliğe imza atıyor.

Bd (3)

Editör: Haber Merkezi