Haber Merkezi - Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından geçen yıl katıldığı bir programdan "Ölümü bekler duruma geldik" sözlerini paylaşmış ve "Niye deprem diye halkı tedirgin ediyorsun" eleştirileriyle karşılaşmıştı. Eleştirilere sert tepki gösteren Görür, "Ocak 2023'de Aslı Şafak ile yaptığım bu konuşmadan kısa bir süre sonra 50 binden fazla insanımız öldü. Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?" diye belirtmişti.

İstanbul Valiliği, kentte bazı kısıtlamaları saat 16.00 itibarıyla kaldırdı İstanbul Valiliği, kentte bazı kısıtlamaları saat 16.00 itibarıyla kaldırdı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na bağlı Deprem Dairesi, bugün saat 18.11'de Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Yaşanan bu deprem üzerine Prof. Dr. Görür, halka bir duyuru yaptı. 

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"HALKIMA DUYURU: Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi. Deprem oluyor. Televizyonlar konuşmaya başlıyor. Deprem uzmanları sıra sıra boy gösteriyor. Kayıp yoksa şükr edilecek . Gece dışarıda kalınacak. Sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder. Sevgili halkım bu daha ne kadar sürecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için talepte bulun muyorsunuz? Harekete geçmiyor musunuz? 6 Şubatı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Mülkün sahibi sizsiniz."

Editör: Haber Merkezi