Haber Merkezi - Ünlü ney sanatçısı Ömer Erdoğdular'dan üzücü haber. Rahatsızlığından dolayı bir süre önce hastaneye kaldırılan Neyzen Ömer Erdoğdular'ın, 75 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu. Erdoğdular, bir aydan fazla süredir hastanede yoğun bakım servisinde tedavi görüyordu.

Neyzen Ömer Erdoğdular

İstanbul'un fethini diorama çalışmasıyla canlandırdı İstanbul'un fethini diorama çalışmasıyla canlandırdı

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu iffadelere yer verildi: "Mûsikîmizin daha geniş kitlelerce tanınıp sevilmesini sağlayan, değerli öğrenciler yetiştiren, Bakanlığımızın emekli sanatkârı, neyzen ve eğitimci, gönül ehli Ömer Erdoğdular Hocamız’ı kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Sanat camiamızın ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

1949 yılında Konya'da dünyaya gelen Ömer Erdoğdular, ilk ney dersini babası Mehmet Ali Bey'den aldı. Erdoğdular, bir dönem İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Korosu'nun çalışmalarına katılarak koroyla konserler verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği Korosu'nda 1984'ten 1987'ye kadar görev yapan Erdoğdular, daha sonra çalışmaya başladığı İstanbul Klasik Türk Müziği Topluluğu'ndan 2015'te emekli oldu.

Editör: Haber Merkezi