AĞZINA SAĞLIK ŞENOL HOCAM

Milli takımın Uluslar Ligin de küme düşmesinin sebeplerinin başında Şenol Güneş gelir. Bunu zaten kendisi de itiraf ediyor. Ancak... Şenol hoca Mart ayından sonra işlerin düzeleceğinin garantisini veriyor. Buraya kadar anlaştık. Ama... Türk ekonomisinin başında bulunduğunu zannedilen zat, attığı mesajla Şenol Güneş’e etmediğini bıraktı. Esasında attığı mesaj, bulunduğu makama hiç yakışmadı. O zamanda Şenol hoca çıkar “Senin sorumluğundaki ekonomi rezalet” diye konuşursa, bu söz “Cuk” diye yerine oturur görüşündeyim. Bende çıkıp buradan, Şenol hocanın dürüstlüğüne, iş bilmesine ve daha ötesinde, adamlığını haykırırım.

ŞU İŞİ BİTİRİN ARTIK

Murat Cavcav’ın Gençlerbirliği’ndeki Başkanlığında düne kadar hep yanında olan Arif Ölmez, şimdi aynı kişinin kara listeye alındığını görüyoruz. İddiaya göre, Başkan Murat Cavcav'ın locasını tekmeleyip, ağır küfürler eden yönetici Arif Ölmez için disiplin sürece başladı, bile.. Disiplin kurulu son toplantısını, Başkan Murat Cavcav’ın nezaretinde gerçekleştirdi. Sonunda Disiplin Kurulu ise Arif Ölmez'e savunma yapmak için 1 hafta süre tanıdı. Bu işin nereye varacağı artık belli oldu. Onun için işi daha fazla kurcalamadan, Disiplin Kurulu kararını biran evvel vermeli ve herkes kendi yoluna gitmeli.

OLMUYOR... OLMUYOR...

Takımların taraftarsız olmayacağını bir kez daha gördük. Ankaragücü futbol takımının görüntüsü, arkasında ve tribünlerde taraftar olmadığı sürece, tatsız, tuzsuz ve yağsız yemeğe benziyor. Pandemi ile gelen engeller en çok Ankaragücü’ne zarar verdi. Daha geçen sezonda ortaya çıkan manzara Ankaragücü’nün küme düşmesi ile sonuçlandı. Allkah verdi de, Futbol Federasyonu lşigi 21 takıma çıkardcı da, Ankaragücü l,iğde kaldı. Ondan sonra da Ankaragücü için değişen bir şey olmadı. Taraftarsız Ankaragücü’nün ne lezzeti, ne de başarısı kalmadı. Taraftarsız tribünlerin boş kalmasının en büyük sıkıntı Ankaragücü’nde olduğu gerçeği ortaya çıktı.

TINAZ TIRPAN’I YALNIZLIK BIKTIRDI

Türk futbolunun mihenk taşlarından Tınaz Tırpan, şu günlerde aranıp sorulmamanın sıkıntısı içinde. Bir dönem aynı takımda oynadığım Tınaz Tırpan, teknik adamlıkta yetiştirdiği futbolcular ve Türk futboluna kattıkları ile hep anılır. Ama... Nedense, onun yaptığı işleri gündeme getirecek kimseler çıkmadı. Ne Futbol Federasyonu, ne de görev yaptığı dönemlerde “ Seninle birlikte olmak için canımı bile veririm” diyenler, şimdilerde kayboldu, gitti. Hele hele 65 yaşın üzerindekilerin sokağa çıkamama durumu ortaya çıkınca Tınaz hocam iyice yalnız kalkmış durumda. Bu sıkıntılara ilaveten oğlu ve gelini korona belasının pençesinde olunca, Tınaz Tırpan hocam iyice yalnızlığa itilmiş durumda. Anlayacağınız, Tınaz Tırpan hocam, sıkıntılı günler yaşıyor.Hiç değilse, gerçek dost bildikleri onu yalnız bırakmasın.

Unutulmayanlar: VOLKAN IŞIK

11 Eylül 1967 yılında İstanbul doğan ünlü rallici 1989 yılında Opel ile ralli kariyerine başladı. İlk yarışı Ali Sipahi Rallisinde 10. oldu. 1993 yılnda Renç Koçibey'in vefatı ile kariyerine ara verdi. 1997 yılında profesyonel olarak kariyerine geri dönüş yaptı. Sezonda güçlü rakipleri olmasına rağmen 3.olarak sezonu kapattı. 1998 yılında Team Atakan takımına geçecek Toyoto Corolla WRC aracını kullanmaya başladı ve sezonda ilk şampiyonluğunu elde etti. 2001 yılında Fiat Abarth Motorsport Türkiye takımını kurdu. 2002 yılı ve 2003 yılı sezonunda ise şampiyonluk elde etti. 2207 yılı ile  Avrupa'ya adım atan Volkan Işık, 1999 yılında Portekiz Rallisi'nde de altıncılığı göğüsledi. Bu rallide şampiyon olan ilk Türk olarak tarihe adını yazdırdı. Ralli şampiyonu Volkan Işık, 2006 yılında Volkan Işık Akademisi'ni kurdu ve "Otomobil Kullanmak Bir Kültürdür" anlayışı benimseyerek yola çıktı. Başarılı rallici Türkiye için ralli konusunda şampiyonluklar elde ederek öğrncilerine de bu bilinci veriyor.

FEDERERASYONA ÖNERİM VAR

Bir dönem Spor-Toto’nun desteği ile liglerdeki kulüpler ve futbolcular centilmenlikleriyle ödüllendirilirdi. Bu güzel uygulamanın neden kaldırıldığını bilmiyorum. Kaldırılmasına izin verenleri iş bilmezlikle suçladım. Bari bu konuya mevcut Federasyon hemen el atmalı. Zira... Her fırsatta centilmenliği ön plana çıkartan mevcut Futbol Federasyonu, bu uygulamayı günümüze taşırsa, hedeflediği konuda büyük adım atmış olur görüşündeyim. Gerçi ipin ucu sezon başında kaçtı. Ancak ipin ucu yakalanırsa TFF’de iş yapmış olur görüşündeyim.

Doğru söze ne denir?

Yanmak güzeldir bazen, eğer yakan değerliyse.. MEVLANA