ANKARA - Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Ocak 2016 verilerine göre, Etimesgut’un nüfusu 1 yılda 26.608 artarak 527.959'a ulaştı. Türkiye'nin nüfus artış hızı binde 13.3 olarak gerçekleşirken, bu oran Etimesgut'ta yüzde 5'e ulaştı. Bu rakamlara göre, Etimesgut’un nüfus artış hızı Türkiye ortalamasından 4 kat daha fazla oldu. Etimesgut, İstanbul Esenyurt'tan sonra nüfusu en çok artan kent merkezi oldu. 2015’de Türkiye'nin en büyük 20. ilçesi olan Etimesgut, bir basamak daha yükselerek 19. sıraya yerleşti.

ÇANKAYA’DAN 3 KAT HIZLI

Etimesgut, Başkent’in en hızlı büyüyen ilçesi olarak liderliğini açık ara önde götürüyor. Başkentin en büyük ilçesi Çankaya'nın nüfusu 2015 yılında 9 bin artarken, Etimesgut’un nüfusu 26 bin 608 arttı. Ankara’nın metropol ilçelerinden Sincan'ın nüfusu 10 bin, Keçiören'in nüfusu 17 bin, Mamak'ın nüfusu 19 bin, Yenimahalle'nin nüfusu ise 24 bin arttı. Büyük konut projeleri, toplu konut alanları ve kentsel yenilenmenin hızla devam ettiği Etimesgut’un, önümüzdeki 3-4 yılda 600 bini de aşarak Mamak ve Yenimahalle’yi de geçeceği, Türkiye’nin en kalabalık iki ilçesi olan Çankaya ve Keçiören’e rakip olacağı tahmin ediliyor ve 2030 nüfus projeksiyonlarına göre de Etimesgut’un nüfusu 1.5 milyona ulaşarak Türkiye’nin en büyük ilçesi olacağı hesaplanıyor.

10 ANKARALI’DAN 1'İ ETİMESGUT'TA

Geçtiğimiz yıl 5 milyon 150 bin olan Ankara'nın nüfusu 120 bin 503 artarak 5 milyon 270 bine çıktı. Etimesgut, 527 bini aşan nüfusuyla Ankara'nın yüzde 10'luk nüfusunu barındırıyor. Başka bir ifadeyle her 10 başkentliden 1'i Etimesgut'ta yaşıyor.

DEMİREL: CAZİBE MERKEZİYİZ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut’un, Türkiye’nin hemen her ilinden ve yoğun olarak da Ankara’nın merkez ilçelerinden sürekli göç aldığını belirtti. Etimesgut’un tercih edilmesinin birçok nedeni olduğunu belirten Demirel, "Bunların başında belediye yatırlarımız ve hizmetlerimiz geliyor. Başkentliler’in bir dönem sadece ucuz konut ve düşük kira nedeniyle tercih ettiği 'Otelkent' Etimesgut'u 5-6 yıllık süreçte yaşamkente dönüştürdük. Etimesgut'ta artık herkese hitap eden onlarca sosyal ve kültürel donatı hizmet veriyor. İlçemizde olimpik havuzlar, emekli konakları, kreşler, tiyatro, konser ve sergi salonları, eğitim alanları, sinema salonları, kafeteryalar ile her yaş grubuna hitap eden aktivite alanları hizmet veriyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, emeklilerimizi, engellilerimizi, yaşlılarımızı, işsizimizi, dar gelirlerimizi; yani bütün hemşehrilerimizin istek ve ihtiyaçlarını düşünerek hizmetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz." dedi.