WASHINGTON  - ABD Başkanı Barack Obama’nın, ulusal güvenlik birimine, Libya’da ve DAEŞ’in varoluş çabası güttüğü diğer ülkelerdeki terörle mücadelenin sürdürülmesi direktifi verdiği bildirildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın terör örgütü DAEŞ’in zayıflatılıp nihayetinde yenilgiye uğratılmasına yönelik uluslararası kampanyanın güçlendirilmesini ele almak üzere Ulusal Güvenlik Konseyi’ni topladığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Obama toplantıda, ABD’nin, örgütün terör saldırılarını tertipleyenlerle gereken her ülkede savaşmaya devam edeceğini vurguladı.

DAEŞ’e bağlı ve diğer aşırılık yanlısı grupların, idari yönetimlerin zayıf veya sınırlı olduğu yerlerde kendilerine güvenli alan oluşturmak istediği belirtilen açıklamada, "Başkan Obama, ulusal güvenlik ekibine Libya’da ve DAEŞ’in var olmaya çalıştığı diğer ülkelerde devam eden terörle mücadele çabalarını ve yönetimleri güçlendirme gayretlerini sürdürmesi talimatı verdi" ifadesi kullanıldı.

DAEŞ LİBYA'DA EĞİTİM KAMPLARI KURUYOR

Bu arada ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü DAEŞ’in Libya’da eğitim kampları kurduğunu, Suriye ve Irak’ta yaptığı gibi yabancı savaşçıları buralarda ağırladığını söyledi. DAEŞ’in adımlarını yakından izlemeyi sürdürdüklerini vurgulayan Carter, "Gelecekte ne yapabileceğimize yönelik opsiyonlarımızı geliştirme nedenimiz de bu sebepledir" dedi.