Ocak ayı sanat açısından hareketli geçiyor. Özellikle amatör korolar Eylül-Ekim aylarında başladıkları çalışmaları tamamlayıp seyircileri ile buluşuyor. Ayrıca çeşitli belediyelerce desteklenen güzel konser de yapılıyor. Bunlardan birkaç örneği bu gün sayfamıza alıyoruz.

KAYSERİ İLİ YARDIM DERNEĞİ  TÜRK MÜZİĞİ KOROSU 23. DÖNEM KONSERİNİ VERİYOR

2004 yılı Kasım ayında başladıkları müzik yolculuklarını sürdüren Kayseri İli Yardım Derneği (KİYAD) Türk Müziği Korosu 23. Dönem konserini bu akşam veriyor. Sunumunu Faruk Cenap Erdoğan’ın yapacağı konseri Ankara Radyosu ses sanatçısı ve şef Vedat Kaptan Yurdakul yönetecek. başlayacak konserin ilk bölümünde koro izleyenlere Hicazkâr Mini Fasıl sunacak. Ardından beraber ve solo şarkılarla sürecek olan konserde toplam 23 eser seslendirilecek. 60 Hânende ve sâzendeden oluşan koro çalışmalarını Kayseri İli Yardım Derneği (Öncebeci Mahallesi Libya Caddesi No. 34 /2 Çankaya 06420 Ankara) salonunda gerçekleştiriyor. Bir haftalık aradan sonra yeninden bir araya gelecek olan koro mensupları 2016 yaz konseri için çalışmalarına başlayacak.

Bir de kaçırılmaması gereken bir konser haberini sizlerle paylaşalım.

ENGÜRÜ Türk Müziği Derneği Terennüm Klâsik Türk Müziği Topluluğu 30 Ocak Cumartesi günü saat 19.30’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Fârâbî Salonu’nda yeni yıl konserini verecek. Topluluk Şef Vedat Kaptan Yurdakul yönetiminde "Zeki Ârif Ataergin ve Mustafa Nâfiz Irmak Şarkıları"nın yer alacağı bir repurtuar ile müzikseverlerin karşısında olacak.

Türk Halk Müziği sevenler için de bir haberimiz var. 27 Ocak 2016 Çarşamba akşamı Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi M Salonu’nda saat 19.00’da Şef Serbülent Yasun yönetiminde TC Merkez Bankası Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verecek.

PİYANİST TÜTÜNCÜ İLE  GİTARİST KARABULUT'TAN CAZ RÜZGÂRI

Eserlerinde farklı müzik alanlarını kaynaştıran Türkiye’nin ilk kadın caz bestecisi, ünlü piyanist Ayşe Tütüncü ile gitarist Emre Karabulut, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Maltepe Belediyesi’nin ocak ayındaki kültür sanat etkinlikleri kapsamında Maltepeli müzikseverler için ücretsiz gerçekleştirilen konserde, Ayşe Tütüncü Emre Karabulut Dörtlüsü’ne kontrbasta Ekin Bilgin, davulda Hakan Kılıçoğlu eşlik etti.

Dörtlü, Ayşe Tütüncü’nün değişik yıllarda müzik marketlerde yerini alan albümlerinden örnekler ile "Girit’e Mektup", "Bir Şeyin Hikayesi" adlı eserlerinin de yer aldığı bestelerini Maltepeliler için seslendirdi.

Konserde elektrogitarıyla sahne alan Emre Karabulut’un iki bestesi de, grup tarafından yorumlandı. Cazın coşkusunu ve heyecanını ritimleriyle buluşturan dörtlü, Maltepeli caz tutkunları için Amerikalı caz gitaristi ve besteciler John Scofield, Pat Metheny ile Fransız caz piyanisti Michel Petrucciani’nin eserlerinden örnekleri de sundu.

MURATPAŞA KURSİYERLERİNDEN KONSER

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Mesleki ve Eğitim Sanat Toplulukları (MEST) bünyesinde düzenlediği Türk Halk Müziği kursuna devam eden kursiyerler; 20 Ocak Çarşamba günü ilk konserlerini verdi.

Orkestra şefliğini Emre Kaçar’ın yaptığı, Özer Uysal’ın da yönettiği Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konseri Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda saat 20.00’de seyirci ile buluştu.

Muratpaşa Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu korosunda; Sehel Serin Türk, Canan Kavut, Elif Gündoğdu, Eda Elif Coşar, Şükran Turan, Hatice Kara, Ümran Gülcan, Mete Metin, Hasan Akbaba, Ümit Turan, Ferdi Ayhan, Gökhan Karabel, Onat Demircioğlu, Tunahan Bıdık, Haydar Düzgören yer alıyor. Koro; konserde iki bölüm halinde 16 şarkı seslendirildi.

Topluluğun orkestrasında bağlamada Emre Kaçar, Gönenç Karaca, Onur Şenol, Emrah Doğan, kabak kemanede Cemil Korkut, üflemeli sazlarda Serkan Ertürk, ritim sazlarda Raşit Yetkiner, Metin Baltan, klasik gitarda Talha Özaydın, bas gitarda Dinçer Durhan görev yaptı. Sanatseverler; Muratpaşa Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun konserini ücretsiz olarak izledi.

GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ KEPEZ’DE YETİŞİYOR

Başkan Hakan Tütüncü döneminde kurulan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası, 2016 yılının ilk konserini verdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Kepez’deki okullarda okuyan çocuklardan oluşan orkestranın performansı, izleyenlerden büyük alkış aldı. 110 üyeden oluşan orkestra, Şef Engin Beslek ve yardımcı şef Natalia Güneyik yönetiminde Türk Müziği ve Batı Müziği’nden eserleri başarılı bir şekilde icra etti. Şef Engin Beslek, Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’nın, İtalya, Bulgaristan ve Türkiye’den üniversitelerden konser daveti aldığını söyledi.