ANKARA- Bu yıl 17.’si düzenlenecek olan "ODTÜSanat" etkinlikleri, 11 Mart’ta, Antonio Pirolli’nin şefliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak.

11 Mart - 10 Nisan tarihleri arasında birçok sanatçı eserinin sergileneceği "ODTÜSanat 17" kapsamında, 14 Mart’ta dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret’in BACH Resitali ve 25 Mart’ta Yunan müzisyen George Dalaras konserleri gerçekleşecek.

60. eğitim-öğretim yılını kutlayan ODTÜ, bu sene 17.’sini düzenleyeceği "ODTÜSanat" etkinliklerine hazırlanıyor. 90 sanatçının birbirinden değerli eserlerinin sergileneceği "ODTÜSanat 17"nin açılışı, 12 Mart Cumartesi günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi (KKM), Kemal Kurdaş salonunda Antonio Pirolli yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra, 14 Mart Pazartesi günü dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret ve 25 Mart Cuma günü ise Yunan müziğinin efsane ismi George Dalaras da ODTÜ'de sanatseverlerle buluşacak.

Sadece ODTÜ’lüler değil, Ankaralı sanatseverler tarafından da her yıl merakla beklenen "ODTÜSanat" etkinliklerinde bu yıl, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İdil Biret konserlerinin yanı sıra, Angèle Dubeau & La Pietà, Duo Salvatore, Lombardi Giulio Tampalini, Hava Kuvvetleri Bandosu ve Cazın Kartalları Orkestrası, George Dalaras, Emrehan Halıcı ve Ankara Müzisyenleri, Michael Prins, Duo Carmesí konserleri ile sanatseverler müziğe doyacak. 90’dan fazla sanatçının 100’den fazla eseri ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde(KKM) sergilenecek

"ODTÜSanat17" etkinliği kapsamında ayrıca, "Türkiye’de Sanatın Son 60 Yılı" temasıyla Abidin Dino’dan Bedri Baykam’a, Erdinç Bakla’dan Jale Erzen’e kadar birçok sanatçının eseri bir ay boyunca ODTÜ KKM’de sergilenecek.

Konserler ve sergi dışında tiyatro, şiir dinletisi ve sinema filmi gösterimi gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan "ODTÜSanat17" kapsamında, ücretsiz etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim