ANKARA - MHP eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, 'Milliyetçi Hareket Partisi'nin saygıdeğer yönetimi' başlığı altında ülkücü ve milliyetçi camiaya kurultay çağrısı yapan bir açıklamada bulundu. Oğan, kendilerine iletilen Olağanüstü Kurultay talep dilekçelerini Kızılcahamam ilçesindeki MYK toplantısı sonrasında MHP Genel Merkezi’ne sunacaklarını duyurdu.

Oğan yazılı açıklamada, demokratik toplumların, ülkeyi kimin yöneteceğini serbest seçimlerle belirlediğini hatırlatarak, seçim sandığının, bir yandan demokratik ilkelerin hayata geçmesini sağlarken, diğer yandan siyasi partilerin yönetim kadroları ve uyguladıkları politikaların halk nezdinde ne ölçüde destek bulduğunu açık ve net sonuçlarla ortaya koyduğunu belirtti.

Oğan, iktidarı hedefleyen ciddi siyasi partilerin ise milletin sandıkta verdiği siyasi mesajları kendi yönetim organlarında değerlendirerek gerekli kadro ve politika değişiklikleri ile gelecek seçimlere hazırlandığına işaret etti. Oğan, bu bağlamda Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği 1 Kasım seçimlerinin, Milliyetçi Hareket camiasına oldukça önemli mesajlar verdiğini vurguladı.

Oğan devamında, "Sayın Genel Başkanımızın 7 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında izlediği ve izahta güçlük çektiğimiz politikaları sonucu; partimiz seçmenlerinin dörtte birinin oyunu, milletvekillerinin ise tam yarısını kaybetmiştir. 40 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde en küçük grup haline gelmiş, bölücü örgütün siyasi uzantılarının dahi altına düşmüştür. TBMM’nin başkan vekilliğine PKK terör örgütüne desteğini açıkça ifade eden HDP’li bir başkan vekilinin oturmasını, bölücü siyasetin Gazi Türk Meclisini yönetmesini engelleyememiştir. İktidar umutlarımız azalmış, Türkiye’mizin istikbali hususunda endişelerimiz artmıştır." hatırlatmasını yaptı.

"Bu gerçekler karşısında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den beklenen; sorumlu bir liderlik tavrı göstererek, Milliyetçi Hareket Partisi Kurultayını hızla toplaması, seçim sonuçlarını tartışarak sorunları ve sorumluları tespit etmesi ve gerekli tedbirleri almasıdır." çağrısı yapan Sinan Oğan, kurultayların bunun için olduğunu, ortak milli aklı arayan bu çalışmaların aynı zamanda iç muhasebeleşme, sorunlarla yüzleşme, yanlış ve noksanları tespit edip, geleceği yeniden inşa etme fırsatları olduğunu kaydetti.

Oğan sözlerine, şöyle devam etti: "Ülkemize demokrasi getirme iddiasında olan bizler öncelikle bunu parti tüzüğümüze yansıtmak durumundayız. Mevcut tüzüğümüze göre delegelerimiz olağanüstü toplanıp partimiz tüzel kişiliğine son verme yetkisine sahipken, delegelerimiz olağanüstü toplanıp partimiz yönetim organlarını yenileme ve genel Başkan seçme yetkisine sahip değiller. Bu garabetin değişmesi için partimiz tüzüğünün 63. Maddesinin de dahil olduğu değişikliklerin yapılması ve tüzüğümüzün demokratik standartlara kavuşturulması gerekmektedir. 1 Kasım’dan bu yana ülkücü ve milliyetçi tabanımız çeşitli vesilelerle kurultay toplama taleplerini dile getirmişlerdir. Bu süreçte Ülkücü ahlaktan sapmamaya, lidere saygıda kusur etmemeye ve partimize zarar vermemeye takdire şayan bir hassasiyet örneği gösteren kadrolarımız gelinen noktada sorunun Parti Tüzüğümüz hükümleri çerçevesinde suhulet ve akl-ı selimle çözülmesini arzu etmektedirler. Bu kapsamda ülkücü camia, kurultay toplama talep ve iradesini somut olarak ortaya koymak üzere harekete geçmiş ve tüzüğümüz gereğince Olağanüstü Kurultayın toplanması için gereken sayının çok çok üzerinde bir miktara ulaşan noter onaylı dilekçelerini MHP Genel Merkezine sunulmak üzere tarafımıza iletmiştir."

Buna karşılık ülkücü edebi ve yüksek değerlerini kendisine ilke edinmiş birer Türk Milliyetçisi olarak kendilerinin, olağanüstü kurultayın herhangi bir kırgınlık ve ihtilafa meydan vermeden Devlet Bahçeli tarafından kendisine yakışan olgunluk ve sorumluluk duygusu içerisinde doğrudan genel merkezin kararı ile toplanmasının parti ve camiaları için daha hayırlı olacağına inandığını ifade eden Sinan Oğan, her vesileyle ifade ettikleri üzere olağanüstü kurultay isteyen ülküdaşlarının ve partililerin önceliğinin, kişilere değil kutlu davaya olan sadakati olduğunu aktardı.

Oğan, açıklamasında şunları kaydetti: "Kaygımız, MHP ve Türkiye’nin geleceğine ilişkindir. Çabalarımız hareketimizin başarısına, Türkiye’nin Türk Milliyetçilerinin liderliğinde daha iyi yönetilmesine odaklanmıştır. Talebimiz meşru, niyetimiz halis, maksadımız hayırdır. Koca Yunus’un da dediği gibi; Biz gelmedik dava için, Bizim işimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ülkücü iradenin talebine saygı göstererek Kızılcahamam’da partinin karar alma organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle yapacağı istişare toplantısında Olağanüstü Kurultayın toplanması yolunda karar almasını umuyor ve bekliyoruz. Aksi bir durum Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği üzere bu netameli günlerde 'MHP’nin meşguliyetine' neden olacaktır. İnandığımız davanın üzerimize yüklediği sorumluluk nedeniyle buna izin veremeyiz. Behemahal Olağanüstü Kurultayın toplanarak bir an evvel delegelerin MHP’nin geleceğine ilişkin karar alacak bir kurultay ortamını tesis etmek durumundayız. Bu nedenle tarafımıza iletilen Olağanüstü Kurultay talep dilekçelerini MYK toplantısı sonrasında Genel Merkezimize sunacağız. Rabbimin izniyle Kurultayımız toplanacak ve dava arkadaşlarımızın değerli fikirler ve kurultayda alacakları kararlarla MHP’nin yolu mutlaka aydınlanacaktır."