Altındağ Belediyesi’nin dev projesi Altınköy Açık Hava Müzesi’ne okulların ilgisi de her geçen gün artarak devam ediyor.

Altındağ Belediyesi’nin internet sitesinden alınan habere göre, okulların tatil olmasına az bir süre kala, havaların da ısınmasının etkisiyle her gün okulların akınına uğrayan Altınköy Açık Hava Müzesi’nde, minik öğrenciler 100 yıl öncesinin köy yaşamının detaylarını öğreniyorlar.

Hayat Koleji öğrencileri ile Teğmen Kalmaz İlkokulu öğrencilerinin birer gün arayla ziyaret ettiği Altınköy Açık Hava Müzesi, öğrenciler kadar öğretmenler ve veliler tarafından da tam not aldı. Önce köy meydanında koyun kırkılmasını izleyen öğrenciler ardından, köy okulunda kısa da olsa ders işledi.

Köy oyuncakları müzesini gezdiler

Ardından dokuma evi ile demirci ve kalaycı atölyesini gezen çocuklar, taş fırında ekmek yapımını da gördüler. Velileri ve öğretmenleriyle köy oyuncakları müzesini ziyaret eden çocuklar asma köprüden de geçtiler. Atları, inekleri, koyunları, ördekleri, hindileri, tavukları yakından görme fırsatı bulan çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.