ANKARA - Özellikle çevre duyarlılığı ve hayvan sevgisi gibi konularda ilçe genelindeki okullara yönelik eğitim çalışmaları düzenleyen ve uzman isimleri öğrencilerle buluşturan Çankaya Belediyesi, "Gelecek İçin Bir Fidan" adlı geri dönüşüm kampanyası kapsamında Göktürk İlkokulu’na konuk oldu.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç’in de katıldığı etkinlikte, çocuklar evden getirdikleri ambalaj atıklarını teslim edip çam fidanlarını aldılar.

Çankaya Belediyesi’nin çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm konusunda başlattığı örnek projelerden olan ve iki çöp poşeti geri dönüşüm atığı getirene bir çam fidanın hediye edildiği "Geri Dönüşümler Fidan Oluyor" kampanyası, Göktürk İlkokulu’na konuk oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç’in de katıldığı etkinlikte, evlerinden kağıt, gazete, katı ambalaj atığı gibi geri dönüştürülebilir katı atıklar getiren öğrencilere birer çam fidanı ve içinde Çankaya Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı kitapların olduğu çanta hediye edildi.

PROJE YAYGINLAŞTIRILACAK

Okulun spor salonunda düzenlenen bilgilendirme ve fidan dağıtım törenine değişik sınıflardan 379 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Çocuklarla ve öğretmenleriyle bir süre sohbet eden Anıl Sevinç, çocukların çevre konusundaki bilgilerinin ve ağaç sevgilerinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Çankaya Belediyesi olarak okullar ve Çankaya Evleri’ndeki eğitimlere büyük önem verdiklerini ifade eden Sevinç, öğrenciler için okul eğitimi kadar doğayı ve hayvanları sevmek gibi hayatın gerçek bilgisinin de önemli olduğuna değinerek eğitimlerin buna katkı sunmayı hedeflediğini söyledi.

Hem eğitim çalışmalarının hem de ambalaj atığı getirene çam fidanı hediye etme projesinin, yaygınlaştırılacağını söyleyen Sevinç, projenin çocuklara, geri dönüşümü kaynağında başlatmayı öğreteceğini kaydetti.

Etkinlik kapsamında çam fidanı alan öğrencilerden biri de 3/E sınıfı öğrencisi Mustafa Tuğra Babalık’tı. Okulunda "matematik dahisi" olarak bilinen Tuğra, tekrar kullanılabilir çöp getirdiği için kendisine çam fidanı verilmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek "Ağacımın adını da Tuğra koyacağım" dedi.

Editör: TE Bilisim