ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı ve Renault’nun, 41 ilde öğretmenler arasında yaptığı Sokakta İlk Adımlar İyi Uygulamalar Paylaşımı Yarışması’nı Denizli Dentaş İlkokulu’ndan Dilek Kaya kazandı. Yarışmanın ikincisi Antalya’dan Fatma Süvarioğulları ve üçüncüsü Balıkesir’den Mutlu Erten olurken, Yalova’dan Saniye Pehlivan Beykoz mansiyonla ödüllendirildi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Renault’nun, Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim programı olan Sokakta İlk Adımlar’ı daha da geliştirmek için, öğretmenler arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği İyi Uygulamalar Paylaşımı Yarışması’nın birincisi, Denizli Dentaş İlkokulu 4 E sınıfı öğretmeni Dilek Kaya oldu. "Trafik Günlüğü" adlı projesiyle birinci olan Kaya, Sokakta İlk Adımlar projesini öğrencilere daha iyi aktarabilmek için, proje kitapçığı içinde yer alan üniteleri, velileri de çalışmaya kattığı video çekimleriyle zenginleştirdi. Bu çalışma sırasında farklı öğrenciler ve veliler kamera karşısına geçerek, trafikte yanlışlara dikkat çekti ve doğru davranış kurallarını örnekledi. Çekilen tüm videolar da diğer öğrenciler ve aileleriyle paylaşıldı.

Yarışma sonucunda, Antalya’dan TED Antalya Koleji Öğretmeni Fatma Süvarioğulları "Sürücünün Uyması Gereken Kurallar" adlı projesiyle ikinci olurken, Balıkesir Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu’ndan Mutlu Erten "Sokakta İlk Adımlar’ı Öğreniyoruz" adlı projesiyle üçüncülüğe değer görüldü. Yalova Subaşı İlkokulu Öğretmeni Saniye Pehlivan Beykoz ise "Trafik Kurallarını Öğrenelim, Trafik Kazalarını Önleyelim" projesiyle mansiyonla ödüllendirildi. Kazanan öğretmenlerin ödülleri, 2016-2017 Eğtim Öğretim Yılı başlamadan önce, İstanbul’da düzenlenecek Sokakta İlk Adımlar Öğretmen Çalıştayı sırasında sunulacak.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault Mais AŞ’nin işbirliğiyle sürdürülen Sokakta İlk Adımlar yol güvenliği eğitim projesi, çocukların erken yaşta yol güvenliği bilinci edinmelerini ve trafikteki risklerle tehditlere karşı farkındalık kazanmalarını amaçlıyor. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin de katkı sunduğu projeden bugüne kadar 1 milyon 789 bin öğrenci yararlandı. Proje kapsamındaki eğitimler, çocuk dünyasına uygun, renkli ve kolay anlaşılır eğitim setleriyle gerçekleştiriliyor.

Proje, nüfus başına düşen kaza oranlarına göre seçilmiş şu illerde uygulanıyor: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.