Haber Merkezi - Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında karşılaltıkları Sparta Prag maçı sonrası basın toplantısında konuştu. Karşılaşmayı değerlendiren Buruk: "Rakibimizin ne oynayacağını biliyorduk. Bununla ilgili çalışmalarımız oldu. Maça iyi başlayamadık. Zaman zaman baskı yedik. Devamında bunu pas trafiğimiz ve orta sahadaki hareketliliğimizle kırdık. Kerem'in golüyle öne geçtik. Rakip yarı sahada etkili hücumlar yaptık. Doğru sonlandırsak, doğru son pasları versek veya doğru birebirleri yapsak ikinci golü bulabilirdik. Rakibimiz oyun içinde savunma arkasına koşuları ve uzun pasları tercih ettik" dedi.

Buruk, sözlerine şu şekilde devam etti: İkinci yarının başında gol yedik. Sonra yeniden öne geçtik. Maçın bizim istediğimiz gibi gitmesini beklerken kırmızı kart gördük ve arkasından gol yedik. 2-2'lik skorda yaklaşık 20 dakika 10 kişi oynadık ama bunu oyunda hissettirmedik. Benim için güzel olan eksik olmamıza rağmen hissettirmeden hücum etmemizdi. Zaman zaman pozisyonlar verdik. Rakip de 10 kişi kaldıktan sonra oyun dengelendi. Muslera'nın son dakika yaptığı çok önemli bir kurtarış var. Uzatmada Icardi'nin attığı golle galip geldik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Rövanş öncesi avantaj yakaladık. "Özellikle savunmada sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Kaan'ın da maç içinde sakatlığı oldu. Abdülkerim uzun zamandır oynamamıştı. Kaan devam edebilseydi onu oynatmayı düşünmüyorduk. Zorlu bir fikstürdeyiz. Özellikle savunmada sıkıntılar yaşadığımız dönemde önemli bir galibiyet oldu. Bu galibiyeti çok çabuk unutup lig maçına hazırlanacağız." 

Sivasspor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü Sivasspor, İstanbulspor maçının hazırlıklarını sürdürdü

Muslera Aa

Mauro Icardi'nin performansını da değerlendiren Buruk, "Gol atmak her futbolcu için önemli ama santrfor için daha da önemli. Ona daha çok top getirmemiz lazım. Bugün bir topu direkten döndü. Sonra da golü attı. Oyun içinde onu net pozisyonlara sokmamız gerek. Oyun içinde onun çevresindeki oyuncuları daha etkili kullanmalıyız." dedi. Okan Buruk, sözleşmesi sezon sonunda bitecek kaptan Fernando Muslera hakkında da konuştu. Muslera ile yollarına devam etmek istediklerini söyleyen Buruk, "Muslera'nın Galatasaray'daki son 10 senesi." diyerek espri yaptı. Buruk, "Muslera, uzun yıllardır Galatasaray'ın başarılarında rol aldı. Hem takım kaptanı hem de kaleci olarak önemli bir rolü var. Hepimizin isteği Muslera ile devam etmek. Kulüp de bunu istiyor. Kendisi ne kadar önemli olduğunu her maçta gösteriyor. İsteğimiz onunla devam etmek." dedi.

Editör: Haber Merkezi