Her Eylül ayının başında Kültür ve Sanat Festivali adı altında Küçükkuyu’da düzenlenen çeşitli etkinlikler bu yaz sonunda, yani 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılamayacak. Bu konuda görüşlerini aldığım Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan: "Güneydoğu illerimizde, Suriye Irak sınırlarımızda meydana gelen olaylar yüzünden her gün 2-3-4 vatan evladı şehit düşmektedir.

Tüm ülkemizi ve bizleri derinden üzen ve yasa boğan menfur ve alçak terörist saldırıları nice masum insanın can ve mal varlığının bir hiç uğruna yok ettiği bu günlerde belediye olarak böyle kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlememizi vicdanen olumlu bulmadığım gibi Küçükkuyu’lu vatandaşlarım da böyle bir karar almamda bana hak vermiş ve destek olmuşlardır" şeklinde görüşlerini açıklayan Başkan Balkan sözlerini şu şekilde noktalamıştır. "Alçakça gerçekleştirilen saldırılar sonucu hayatının baharında vatanını koruma pahasına aramızdan çekip alınan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, sevdiklerine, dostlarına, silah arkadaşlarına ve "Yüce Türk Milletine" sabır ve başsağlığı dilerim. Olaylara karşı samimi ve duyarlı Başkan Cengiz Balkan bu arada menfur olaylar sırasında yaralanan güvenlik güçlerine ve sivil vatandaşlarımıza da bir an sıhhate kavuşmaları için acil şifalar dilerim" açıklamasında bulunmuştur.

Geride bıraktığımız yıllarda Muazzez Ersoy, Mustafa Cecilli gibi şöhretleri festival kapsamında hemşerilerinin beğenisine sunan Başkan’ın bu kez festivali iptal etmesi olumlu ve duyarlı bir davranış olarak yorumlanmıştır. 10. kez düzenlenmesi düşünülen "Küçükkuyu Kültür ve Sanat Festivali" önümüzdeki yıl huzurlu bir ortamda daha parlak törenlerle kutlanacağı söylenmektedir. Başarılı Başkan Balkan’ı elimize geçirmişken her gün 40-50-60 Pakistan, Irak ve Suriyeli göçmenlerin Midilli’ye kaçış yolunda yakalanıp, Küçükkuyu’ya getirilmesi konusundaki düşüncelerini öğrenmek istedim. Zira bu göç olayı artık çığırından çıkmış, lastik botlara bindirilip, Ege’nin serin sularına bırakılan talihsiz insanlar ne yazık ki şişme botların patlaması, alabora olması veya Yunan karasularına girdikleri takdirde botların motorları, Yunan güvenlik güçleri tarafından sökülüp alınması ile ölüme terk edilen, daha iyi bir yaşam için ölümü göze alan bu talihsiz insanlar Türkiye’yi köprü olarak kullanmaktan bir türlü vazgeçmemektedir. Başkan Balkan Küçükkuyu Belediyesi olarak her türlü imkanı kullanıyoruz. Daha önceleri üç-beş kaçak ele geçerken bugün öyle oluyor ki 300-400 kişiyi buluyor. Tabi bu rakamda insanları doyurmak, bazı ihtiyaçlarını gidermek çok zor. Ama misafirperver bir toplum olarak bizler yine de elimizden gelen tüm imkanları kullanarak bu insanlara yardımcı oluyoruz. Ayvacık’ta bulunan Geri Gönderme Merkezi de gelen kaçaklar yüzünden mevcut bina ve yatak sayısı artırılmaktadır. Son bir haftada 327 kaçak denizlerden toplanarak bu merkeze getirilmiştir. Göçmen dramının bütün şiddeti ile devam ettiği günümüzde ne yazık ki Avrupa Topluluğu ülkeleri bu soruna yardımcı olmaktan kaçınmaktadır.

Avrupa Birliği ise Yunanistan’ın iflası konusunda katı görüşünü sürdürürken göçmen konusunda sadece akıl vermektedir. Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre sadece 2013 yılında uluslar arası göçmenlerin 232 milyon olduğu bunun da dünya genelinde halli acilen gereken bir sorun olduğu ifade edilmektedir. 2014 yılında 202 bin göçmen Almanya’ya sızarken 2015 yılında bu rakamın daha da fazla olacağı belirtilmektedir.

Ülkemizdeki göçmen sorunu ise başlı başına bir felakete doğru gitmektedir. İzmir’i nerede ise işgal eden bu kaçaklar, bu ilimizde kendilerine adeta yeni bir vatan kurmuşlardır. Nitekim Bodrum’a 4 km uzaklıktaki KOS (İstanköy) Adası’nın nüfusu 30 bin kişi iken göçmen sayısı 7 bini bulmuştur. Pek çok olayın yaşandığı bu komşu adaya Yunan Hükümeti sorunu biraz da olsa çözmek için seyir miyadını dolduran eski bir yolcu gemisini Ada’ya sırf göçmenlere mesken olması için göndermiştir.
Editör: TE Bilisim