ANKARA - Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

CHP Genel Merkezine gelen Oran, başvuru dosyasını, görevlilere teslim etti.

Oran, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini, üzücü, acı verici günler geçirdiğini belirterek, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Terörün, bugüne kadar uygulanan politikaların bir sonucu olduğunu savunan Oran, AK Parti'nin bu konudaki bütün politikalarının iflas ettiğini iddia etti.Türkiye'nin bir yangın yeri olduğunu öne süren Oran, "CHP bu ülkenin itfaiyesi. Bu yangını söndürmek için CHP'ye, itfaiyeye hepimizin su taşıması ve CHP'ye güç vermesi gerekiyor" dedi.

Gönlünün ön seçimden yana olduğunu ancak bu imkanın olmadığını ifade eden Oran, 7 Haziran seçiminde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kontenjan adaylığı konusunda mutabık kaldıklarını ancak bir "kaza" yaşandığını kaydetti.

"CHP'den aday gösterilmezseniz, başka bir partiden ya da bağımsız aday olmanız söz konusu mu" sorusu üzerine Oran, böyle bir şeyin asla söz konusu olamayacağını, aday olsa da olmasa da CHP'nin başarısı için çalışacağını söyledi.

"Aday adaylığı başvurunuz öncesinde, Kılıçdaroğlu ile bir görüşmeniz oldu mu" sorusuna Oran, "Hayır. Ama Sayın Genel Başkanımızla hala Sosyalist Enternasyonal'deki görevimden dolayı ilişkilerimiz devam ediyor" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim