İZMİR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması halinde terör belasını sonlandıracaklarını, ülkeye barış ve huzur getireceklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, havayoluyla geldiği Bodrum'dan karayoluyla Aydın'ın Didim ilçesine geçti. Atatürk Bulvarı'nda partisinin seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, Didim'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmasının başında başlayan yağmurun bereket olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçiminde herkesin sandığı gitmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, milli iradeye saygılı oldukları için 7 Haziran sürecinde koalisyon görüşmelerini yaptıklarını anlatarak, "Onlar gereğini yapamadılar ve hükümet kuramadılar yetkinin bize verilmesi lazımdı bize vermediler görevi, biz ağlamadık, biz sızlamadık onlar sandılar ki, biz niye bize görev vermediniz diye mağdur edebiyatı yapacağız, yapmayacağız çünkü biz yetkiyi saraydan değil halktan alacağız" dedi.

1 Kasım'da vatandaşın sandığa gitmesiyle Türkiye'nin bir karabasandan kurtulacağını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ülkelerle kavga etmesinden dolayı turist sayısında düşüş olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarıyla ülkeye yeniden huzur geleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"7 Haziran'a kadar bu ülkede hemen hemen terör bitmişti, 7 Haziran'dan sonra yeniden şehitlerimizi vermeye başladık. Şimdi Türkiye güvenilmez bir ülke konumuna geldi, terör var, canlı bombalar var, eskiden PKK belası vardı şimdi bir de başımıza IŞİD belası çıktı, size sözüm söz CHP iktidarında terör belasını sonlandıracağız, bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğiz."

Konuşmasında partisinin hazırladığı seçim beyannamesine de değinen Kılıçdaroğlu, okullarda tam gün eğitim olacağını ve öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verileceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her 4 üniversite mezunundan birinin işsiz olduğunu ifade ederek, işsizlik sorununu terör gündemi gibi bir numaralı sorun olarak ele alacaklarını belirtti.

"Ortadoğu bataklığından Türkiye'yi kurtaracağız"

Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığından CHP iktidarıyla çıkacağını, tüm ülkelerle iyi ilişkiler geliştirileceğini dile getirdi.

Vatandaşlardan bir şeyi unutmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Bir şeyi sakın unutmayın, her yerde tekrar söyleyebilirsiniz, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır, bütün ülkenin bunu bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP'yi eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"13 yıllık iktidarın Türkiye'yi hangi noktaya taşıdığını biliyoruz, işsizlik var, yoksulluk var Türkiye'de terör var her türlü sorunumuz var ve sorunlarımız artıyor. İkinci parti o da sağ olsun her şeye 'hayır' diyor, niye hayır diyor onu da anlamadım, niye hayır? Her şeye 'hayır' diyorsan niye siyasete giriyorsun kardeşim, seçime niye giriyorsun her şeye 'hayır' demek için mi hayır, bu ülkenin barışa, kardeşliğe, birlikte yaşamaya ihtiyacı var bunu sağlayacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara karanfil atarak ilçeden ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 yıl önce katledilen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bilim adamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve akademisyen olmasının çok ötesinde iyi bir insan, aydınlık Türkiye idealine adanmış bir nefer olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, 21 Ekim 1999 tarihinde evinin önünde bombalı saldırıya uğrayan Kışlalı'nın öldürülmesinin 16'ncı yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Kışlalı'nın karanlık odaklarca 16 yıl önce bugün katledildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Partimizin saygın ve seçkin temsilcilerinden biri olan Kışlalı, bilim adamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve akademisyen olmasının çok ötesinde iyi bir insan, aydınlık Türkiye idealine adanmış bir neferdi" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Kışlalı'nın fikir ve eserlerinin hala yaşadığını belirterek şunları kaydetti: "O bomba, 16 yıl önce bugün Kışlalı hocamızın yaşamını sonlandırmış olabilir ama kendisi, yetiştirdikleri, fikirleri ve eserleriyle yaşamaya devam ediyor. Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığının asla karşılıksız kalmayacağına, ülkemizin sonsuza kadar laik ve demokratik bir ülke olarak yaşayacağına olan inancımla kendisini özlemle, sevgiyle, saygıyla anıyor, ailesi ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum."

Editör: TE Bilisim